Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Αναστασιάδη-Ζάεφ στον ΟΗΕ – Οι Κύπριοι θα επισκεφθούν τη Βόρεια Μακεδονία

Συνάντηση Αναστασιάδη-Ζάεφ στον ΟΗΕ – Οι Κύπριοι θα επισκεφθούν τη Βόρεια Μακεδονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Μακεδονία, Ζόραν Ζάεφ, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σκόπια,

Η εγκαθίδρυση και ανάπτυξη των διμερών σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και οι σχέσεις της χώρας αυτής με την ΕΕ, κυριάρχησαν στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Ζόραν Ζάεφ για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, ενώ ο Πρωθυπουργός της Βορείου Μακεδονίας εξέφρασε τη στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματα στη βάση των ψηφισμάτων και των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στις σχέσεις της Βορείου Μακεδονίας με την ΕΕ και στον ενταξιακό διάλογο, ενώ εκφράστηκε εκατέρωθεν η επιθυμία για ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς με έμφαση στον οικονομικό και επενδυτικό τομέα.

Ο Πρωθυπουργός της Βορείου Μακεδονίας απηύθυνε τέλος πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκεφθεί τη χώρα του η οποία έγινε αποδεκτή και συμφωνήθηκε να διευθετηθεί εντός των προσεχών μηνών, με τη συνοδεία επιχειρηματικής αποστολής, με στόχο τη σύσφιγξη των οικονομικών σχέσεων.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών, παρέστησαν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σχετικά άρθρα