Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καραγκιούλ: Οι Αμερικανοί θα δώσουν στους Κούρδους ντρον για να βομβαρδίσουν την Άγκυρα

Καραγκιούλ: Οι Αμερικανοί θα δώσουν στους Κούρδους ντρον για να βομβαρδίσουν την Άγκυρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιμπραήμ Καραγκιούλ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τουρκία,

Σε «παράκρουση» ο αρχισυντάκτης της ερντογανικής εφημερίδας «Yeni Safak», Ιμπραήμ Καραγκιούλ, γνωστός και ως «φερέφωνο του σουλτάνου», κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι κατασκευάζουν μια βάση στο συριακό Κουρδιστάν (βόρεια Συρία) για μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ντρον) για λογαριασμό των Κούρδων.

Όπως ισχυρίζεται σε άρθρο του, η βάση αυτή, που την τοποθετεί στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας, έχει στόχο την Τουρκία και συγκεκριμένα την πρωτεύουσα Άγκυρα.

«Λοιπόν, προς τι γίνεται όλη αυτή η προετοιμασία; Είναι προετοιμασία για επίθεση στην Άγκυρα; Είναι προετοιμασία να πλήξουν τις πόλεις μας στην Ανατολή και στον Νότο; Είναι προετοιμασία να χτυπήσουν την Τουρκία στις πιο ευαίσθητες περιοχές της από άποψη άμυνας», γράφει ο Καραγκιούλ.

Τα νότια σύνορα της Τουρκίας, κατά μήκος με τη Συρία, λέγονται αλλιώς και ως «μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας».

Για αυτό ο Καραγκιούλ κάνει λόγο για τις πιο ευαίσθητες περιοχές της Τουρκίας από άποψη άμυνας.

«Επιχειρούν ένα νέο τρόπο πολέμου. Ενεός πολέμου που θα στοχεύσει την οικονομία, τις πόλεις και τους πολίτες.

»Οι Ηνωμένες Πολιτείες τον προετοιμάζουν. Για αυτό εξοπλίζουν το PKK (σ.σ. Κούρδους) με UAV (σ.σ. μη επανδρωμένα)», γράφει.

Στη συνέχεια εξαπολύει επίθεση τόσο στους διασπαστές του AKP, Νταβούτογλου, Γκιουλ και Μπαμπατζάν, όσο και στους κεμαλικούς του κεντροαριστερού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ότι ενώ αυτοαποκαλούνται «εθνικιστές» είναι στο πλευρό του PKK και ακόμα κι εάν αυτοαποκαλούνται συντηρητικοί ή ισλαμιστές, συνεργάζονται με το PKK, τις Ηνωμένες Πολιτείες και κρυφά με το Ισραήλ.

«Στρώνουν τον δρόμο σε πολυεθνικά σενάρια που διαμελίζουν χώρες», τονίζει.

Καταγγέλλει μια συνωμοσία, της τουρκικής αντιπολίτευσης με τους Κούρδους και τους δυτικούς, που έχει στόχο να ανοίξει ένα «τουρκικό μέτωπο», ένα «εσωτερικό μέτωπο» στην Τουρκία.

«Μία θύελλα προετοιμάζεται από τον Περσικό Κόλπο έως την Ερυθρά Θάλασσα, από τη βόρεια Συρία μέσα στην Ανατολία (Τουρκία)», ισχυρίζεται.

Στο τέλος καλεί τον τουρκικό λαό να προετοιμάζεται.

Να σημειωθεί πώς ό,τι γράφει ο Καραγκιούλ απηχούν απόψεις της αυλής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πολλές φορές είναι οι απόψεις του ίδιου του προέδρου.

Σχετικά άρθρα