Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτσι δημιουργείται προσφυγικό – Οι τζιχαντιστές δεν επιτρέπουν σε αμάχους να περάσουν σε κυβερνητικά εδάφη

Έτσι δημιουργείται προσφυγικό – Οι τζιχαντιστές δεν επιτρέπουν σε αμάχους να περάσουν σε κυβερνητικά εδάφη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Πρόσφυγες, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές,

Για έξι συνεχόμενες ημέρες οι τζιχαντιστές της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ, εμπόδιζαν αμάχους από την τζιχαντοκρατούμενη επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία να περάσουν στα εδάφη που ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με το Al Masdar News.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι κάτοικοι της Ιντλίμπ, που αποπειράθηκαν να περάσουν στα κυβερνητικά εδάφη, δέχθηκαν πυρά από τους τζιχαντιστές κοντά στο πέρασμα Αμπού Ντουχούρ.

Την Πέμπτη οι τζιχαντιστές έριξαν και μια ρουκέτα προς το μπλόκο του στρατού στο πέρασμα Αμπού Ντουχούρ, επειδή είχαν την πληροφορία ότι ορισμένοι πολίτες κατάφεραν να φθάσουν στις κυβερνητικές γραμμές.

Ο συριακός στρατός και οι Ρώσοι σύμμαχοί του έχουν ανοίξει ένα «ανθρωπιστικό διάδρομο» από το πέρασμα Αμπού Ντουχούρ, ώστε οι άμαχοι της Ιντλίμπ να βρουν ασφαλές καταφύγιο στα κυβερνητικά εδάφη της Συρίας και να μην αναγκάζονται να φεύγουν πρόσφυγες στο εξωτερικό.

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ εμποδίζει τους αμάχους να πλησιάσουν τις κυβερνητικές γραμμές διότι θεωρεί ότι όσοι το αποτολμούν είναι κυβερνητικοί κατάσκοποι.

Ωστόσο, το ζήτημα γίνεται πιο σύνθετο και αφορά και το προσφυγικό, αφού άνθρωποι που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τη Συρία, ωθούνται να περάσουν στην Τουρκία από τους τζιχαντιστές και στη συνέχεια εργαλειοποιούνται από το τουρκικό καθεστώς.

Σχετικά άρθρα