Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Ολοκλήρωσα τις προετοιμασίες μου για να εισβάλλω στο συριακό Κουρδιστάν

Ερντογάν: Ολοκλήρωσα τις προετοιμασίες μου για να εισβάλλω στο συριακό Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Τουρκία είναι έτοιμη να προβεί σε δράσεις (σ.σ. πολεμικές επιχειρήσεις – εισβολή) στα νότια σύνορά της με τη Συρία, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας ότι η χώρα θα μπορούσε να προβεί σε μονομερείς ενέργειες εάν οι ΗΠΑ δεν δημιουργήσουν μια «ζώνη ασφαλείας» -όπως τη θέλει η Τουρκία ως «ζώνη κατοχής»- στη βορειοανατολική Συρία μέσα σε αυτό το μήνα.

Οι προετοιμασίες μας κατά μήκος των συνόρων έχουν ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο.

Η Τουρκία και οι ΗΠΑ ξεκίνησαν κοινές περιπολίες εδάφους και αέρος κατά μήκος της συνοριακής γραμμής με την Συρία, αλλά η Άγκυρα αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον κινείται πολύ αργά για να δημιουργήσει μια ικανοποιητική «ζώνη ασφαλείας» για να απωθήσει τις συριακές κουρδικές δυνάμεις από τα σύνορα.

Η Τουρκία έχει παράλληλα, όπως αναφέρει το Reuters εξαγριωθεί από την υποστήριξη των ΗΠΑ στους μαχητές του Κουρδικού YPG, το οποίο θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, και θέλει αυτοί να απομακρυνθούν 400 χλμ από τα σύνορα. Μήπως τους θέλουν να φύγουν και από τη Συρία;

Οι παράλογες τουρκικές απαιτήσεις το μόνο που προκαλούν είναι γέλιο και ειρωνεία.

Ο Τούρκος πρόεδρος, με την αμετροέπειά του, έχει καταντήσει ανέκδοτο στα διπλωματικά σαλόνια.

Σχετικά άρθρα