Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πακέτο 54 δισ. ευρώ για την κλιματική αλλαγή από τη Μέρκελ

Πακέτο 54 δισ. ευρώ για την κλιματική αλλαγή από τη Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Κλιματική Αλλαγή,

Οι Γερμανοί επιχειρούν να ενισχύσουν την οικονομία τους μεσω πακέτου για την κλιματική αλλαγή .Μάλιστα η Άνγκελα Μέρκελ επιμένει ότι θα έχει μηδενικό έλλειμμα η χρηματοδότησή του.

Σύμφωνα με το Bloomberg το σύνολο θα είναι 54 δισ και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς το πακέτο για την κλιματική αλλαγή, είναι αυτό που επιλέγεται σαν καταλύτης επεκτατικής πολιτικής για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Αναφέρθηκε επίσης η έκδοση πράσινων ομολόγων ύψους 3 δισ τα οποία θα είναι σε ηλεκτρονική μορφή και δεν θα επιβαρύνουν το χρέος.

Η ισχυρή οικονομία της Ευρώπης δίνει μεγάλη σημασία σε επενδύσεις στην κλιματική αλλαγή για να ενισχύσει την οικονομία της.

Το πακέτο περιλαμβάνει μειώσεις φόρων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, βελτίωση των δημοσίων μεταφορών, προώθηση των εναλλακτικών καυσίμων και εκσυγχρονισμό σε κατεύθυνση φίλιας προς το περιβάλλον των σιδηροδρόμων.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε η αναγκαία μείωση των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα, κυρίως σε τομείς όπως η θέρμανση και οι μεταφορές, έπειτα από διαπραγματεύσεις διάρκειας 16 ωρών μεταξύ εκπροσώπων των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Παράλληλα, ο επιδιωκόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 55% μέχρι το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

Με στόχο την ενεργειακή ουδετερότητα της Γερμανίας ως το 2050 και την κάλυψή της από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ως το 2030, η κυβέρνηση συνασπισμού φιλοδοξεί να «απαντήσει» στην απαίτηση των πολιτών για γενναιότερες πολιτικές προστασίας του κλίματος, αλλά και να επιστρέψει στην πρωτοπορία των οικολογικών πολιτικών.

Μάλιστα, οι πολιτικές που θα ανακοινωθούν θα αφορούν μεταξύ άλλων την αυτοκίνηση, τους φόρους στο διοξείδιο του άνθρακα, τον περιορισμό των εκπομπών, αλλά και τα κίνητρα για τις «πράσινες» επιλογές.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης ανακοινώθηκε την ημέρα που μόνο στη Γερμανία είναι προγραμματισμένες περισσότερες από 500 συγκεντρώσεις με αίτημα την ανάληψη δράσεων από τις κυβερνήσεις με στόχο την μείωση των δυσμενών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Σχετικά άρθρα