Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλεί η Άγκυρα και βαφτίζει τουρκική υφαλοκρηπίδα την κυπριακή ΑΟΖ

Προκαλεί η Άγκυρα και βαφτίζει τουρκική υφαλοκρηπίδα την κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για TOTAL, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση από την Τουρκία, η οποία μέσω του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, επιτίθεται στη Λευκωσία κατηγορώντας την για καταπάτηση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Η Άγκυρα μάλιστα προειδοποιεί την Κυπριακή Δημοκρατία για την παραχώρηση προς έρευνες του οικοπέδου 7, τονίζοντας πως μέρος του οικοπέδου αυτού ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Άκσοϊ, αναφέρει:

«Τα δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν πως ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου έχει παραχωρήσει το οικόπεδο 7 στην Γαλλική ΤΟΤΑL και Ιταλική ΕΝΙ εντός της δήθεν Κυπριακή ΑΟΖ και αγνοεί τα δικαιώματα τω Τουρκοκυπρίων.

Αυτό δείχνει πως η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της νότιας Κύπρου δεν έχει αντιληφθεί την αποφασιστικότητα μας παρά τις προειδοποιήσεις μας.

Όπως έχουμε αναφέρει κι άλλες πολλές φορές μέρος του δήθεν οικοπέδου 7 ανήκει στην χώρα μας και το έχουμε καταγράψει και στα πλαίσια του ΟΗΕ.

Η χώρα μας δεν θα επιτρέψει με κανέναν τρόπο να γίνουν έρευνες υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης μας από ξένες χώρες, εταιρείες και πλοία και θα εξακολουθεί να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της και θα λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα» και καταλήγει:

«Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά τις εταιρείες τις οποίες βασίζονται στα παράνομα οικόπεδα των ελληνοκυπρίων, πως δεν θα μπορούν να διεξαχθούν έρευνες σε περιοχές εντός της Τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Σχετικά άρθρα