Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ ζητούν από το Σ.Α. του ΟΗΕ να «απαντήσει» στο Ιράν για την επίθεση στη Σαουδική Αραβία

Οι ΗΠΑ ζητούν από το Σ.Α. του ΟΗΕ να «απαντήσει» στο Ιράν για την επίθεση στη Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σαουδική Αραβία, Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ,

Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος ζήτησε σήμερα, Τετάρτη, να υπάρξει απάντηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην επίθεση εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία, για την οποία οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν.

«Βλέπουμε ρόλο για το Συμβούλιο Ασφαλείας. Η Σαουδική Αραβία δέχθηκε επίθεση και θα ήταν προσήκον να απευθύνουν στο Συμβούλιο.

»Όμως πρώτα πρέπει να συγκεντρώσουμε πληροφορίες που μπορούμε να δώσουμε στη δημοσιότητα», σχολίασε αυτός ο Αμερικανός αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ωστόσο δεν διευκρίνισε τι εννοεί με τη φράση «πληροφορίες που μπορούμε να δώσουμε στη δημοσιότητα».

Στο παρελθόν οι ΗΠΑ έχουν δώσει στη δημοσιότητα απόρρητες πληροφορίες προκειμένου να ενισχύσουν τα αιτήματά τους προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι η επίθεση εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας προήλθε από το νοτιοδυτικό Ιράν, επεσήμανε άλλος Αμερικανός αξιωματούχος.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο ποια δράση ενδέχεται να αναλάβει το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές, τις οποίες έχει παρουσιάσει στη διάρκεια του προηγούμενου έτους ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, αλλά τις οποίες δεν έχει εφαρμόσει ακόμη η Ουάσιγκτον.

Ωστόσο το ενδεχόμενο ομοφωνίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας είναι μικρό, καθώς Ρωσία και Κίνα –που έχουν δικαίωμα βέτο- μάλλον θα προστατεύσουν το Ιράν.

Η Μόσχα έχει ήδη προειδοποιήσει κατά της εξαγωγής βιαστικών συμπερασμάτων για το ποιος ευθύνεται για την επίθεση.

Σχετικά άρθρα