Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν επιμένει να απειλεί με εισβολή ανατολικά του Ευφράτη – Παγκόσμιος πόλεμος εάν το κάνει

Ο Ερντογάν επιμένει να απειλεί με εισβολή ανατολικά του Ευφράτη – Παγκόσμιος πόλεμος εάν το κάνει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Έτοιμος να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στη Μέση Ανατολή, που δύναται να προκαλέσει έως και παγκόσμιο πόλεμο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος ηγέτης και πρωτοκλασάτος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, απείλησε ξανά με εισβολή στα συριακά εδάφη ανατολικά του Ευφράτη, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποκύψουν στο θέλημά του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαιτεί με πρωτοφανές θράσος να τον αφήσουν να καταλάβει ολόκληρη της Συρία ανατολικά του Ευφράτη και να εξοντώσει τους Κούρδους δημοκρατικούς, συμμάχους του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ. Εάν δεν τον αφήσουν, λέει ότι θα το κάνει μόνος του.

Τα δικά της «επιχειρησιακά σχέδια» θα θέσει σε εφαρμογή η Άγκυρα εάν δεν οριστικοποιηθεί η λεγόμενη «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Συρία, προειδοποίησε για μια ακόμη φορά την Ουάσιγκτον σήμερα Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ως «ζώνη ασφαλείας» ο Ερντογάν εννοεί την κατάληψη όλης της βόρειας και ανατολικής Συρίας. Μάλιστα από τη Δευτέρα άρχισε να αποκαλεί τη «ζώνη ασφαλείας» και «διάδρομο ειρήνης».

Ο Τούρκος πρόεδρος επιθυμεί να στείλει στην περιοχή αυτή μέρος των περισσότερων από 3,6 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων που έχουν εγκατασταθεί στην Τουρκία.

Στόχος του να εποικίσει το συριακό Κουρδιστάν με φιλοϊσλαμιστές και τουρκόφιλους, για να αλλάξει τη δημογραφία της περιοχής.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε σήμερα ότι δύο με τρία εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία ή την Ευρώπη θα μπορέσουν να επανεγκατασταθούν στη Συρία, αν οριστικοποιηθεί η «ζώνη ασφαλείας».

«Μπορούμε να εγκαταστήσουμε, ανάλογα με το βάθος της ζώνης ασφαλείας, δύο με τρία εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Τουρκία ή την Ευρώπη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.

Μία εισβολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανατολικά του Ευφράτη θα τον φέρει αντιμέτωπο όχι μόνο με τις κουρδικές δυνάμεις αλλά και τα αμερικανικά, γαλλικά και άλλα συμμαχικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στο πλευρό των Κούρδων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Πολεμικός Χάρτης της Συρίας: Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση με την υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν. Με μαύρο χρώμα θύλακες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Με μοβ χρώμα τα Υψίπεδα του Γκολάν που κατέχει το Ισραήλ. Με πράσινο ανοιχτό χρώμα στα βορειοδυτικά η περιοχή της Αφρίν που τελεί υπό τουρκική κατοχή και με πράσινο έντονο η επαρχία της Ιντλίμπ, που την κατέχουν τζιχαντιστές και τελεί υπό τουρκική «προστασία». Με πράσινο χρώμα στον νότο περιοχή που ελέγχεται από Σύρους φιλοδυτικούς αντικαθεστωτικούς.

Σχετικά άρθρα