Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ καλούν την Τουρκία να αγοράσει μόνο αμερικανικά οπλικά συστήματα

Οι ΗΠΑ καλούν την Τουρκία να αγοράσει μόνο αμερικανικά οπλικά συστήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τουρκία,

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ενήμερες για τις ειδήσεις που αναφέρονται στις πιθανές αγορές από την Τουρκία ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35 και Su-57, θεωρούν αυτό το ζήτημα εσωτερική υπόθεση της ίδιας της Άγκυρας, ωστόσο καλούν την τουρκική κυβέρνηση να αγοράσει αμερικανικά οπλικά συστήματα.

Την δήλωση αυτή έκανε ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αρμόδιος για πολιτικά ζητήματα Τζον Ρουντ, μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον που είχε ως θέματα ζητήματα αντιπυραυλικής άμυνας.

«Είμαι ενήμερος για τις σχετικές ειδήσεις. Φυσικά και υπερηφανευόμαστε για τα αμερικανικά συστήματα, τα οποία έχουμε δημιουργήσει και τα οποία έχουν αναπτυχθεί στην χώρα αυτή. Θα θέλαμε να απευθύνουμε έκκληση στους Τούρκους εταίρους μας, να προτιμήσουν στρατιωτική τεχνολογία και εξοπλισμούς που παράγονται στις ΗΠΑ, τα οποία διαθέτουν επιχειρησιακή συμβατότητα.

Τους καλούμε να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο Ρούντ απαντώντας στο ερώτημα, κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει η αγορά ρωσικών μαχητικών Su-35 και Su-57 την στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας.

«Μα φυσικά η Τουρκία είναι κυρίαρχη χώρα. Μόνοι τους λαμβάνουν αποφάσεις. Όμως είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί τους προς αυτή την κατεύθυνση» προσέθεσε ο Ρούντ «Η Τουρκία είναι παλιός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και μέλος του ΝΑΤΟ, κι έχουμε μαζί τους τακτικές επαφές.

Εγώ για παράδειγμα, έχω τακτικές επαφές με τον ομόλογο μου στην Άγκυρα. Είναι ένας τομέας στον οποίο τα υπουργεία μας έχουν μια μακροχρόνια ιστορία συνεργασίας, όπως και στον τομέα της πολεμικής αεροπορίας», υπογράμμισε ο Αμερικανός υφυπουργός Άμυνας.

Σχετικά άρθρα