Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμφωνία για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην ανατολική Ουκρανία

Συμφωνία για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην ανατολική Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Λουγκάντσκ, Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού στην ανατολική Ουκρανία και ειδικότερα στο Λουγκάντσκ, που αποτελεί προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις συγκεντρώσεις των ρωσικών στρατευμάτων στην ουκρανική μεθόριο ενώ προειδοποίησε εναντίον της ενδεχόμενης ανάληψης μονομερούς στρατιωτικής δράσης στην Ουκρανία, υπό οιοδήποτε πρόσχημα, περιλαμβανομένου του ανθρωπιστικού.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος είπε σήμερα στον Μπαρόζο ότι η Ρωσία συνεργάζεται με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

«Τονίστηκε ότι η ρωσική πλευρά, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, στέλνει εφοδιοπομπή στην Ουκρανία» ανέφερε το Κρεμλίνο σε ένα δελτίο τύπου σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών.

Λίγο αργότερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έχει «συμφωνήσει», έπειτα από συνομιλίες που διεξήγαγε με το Κίεβο, τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, σχετικά με μια αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην ανατολική Ουκρανία, και εξέφρασε την ελπίδα οι δυτικές κυβερνήσεις «να μην εμποδίσουν» την αποστολή.

«Ελπίζω ότι στο εγγύς μέλλον αυτή η ανθρωπιστική επιστολή θα λάβει χώρα υπό την αιγίδα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. Έχουμε συμφωνήσει με τους Ουκρανούς ηγέτες για όλες τις λεπτομέρειες», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Ελπίζω ότι οι δυτικοί εταίροι μας δεν θα προβάλουν εμπόδια στην επιχείρηση», είπε ο κ. Λαβρόφ, ο οποίος είχε ζητήσει το Σάββατο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να υποστηρίξει ρωσικό σχέδιο για μια ανθρωπιστική αποστολή στην ανατολική Ουκρανία για να προσφερθεί βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό που πλήττεται από τη σύγκρουση.

Σχετικά άρθρα