Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρίσιμος μήνας για την Ουκρανία ο Σεπτέμβριος – Σημαντικές εξελίξεις

Κρίσιμος μήνας για την Ουκρανία ο Σεπτέμβριος – Σημαντικές εξελίξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ουκρανία,

Μήνας σημαντικών εξελίξεων για την Ουκρανία αναμένεται ο Σεπτέμβριος, καθώς όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένει εντός των επόμενων ημερών αφενός τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και τις ειρηνευτικές συνομιλίες για την επίλυση της χρόνιας διένεξης με τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι, πρώην κωμικός, εξελέγη φέτος με την υπόσχεση ότι θα πατάξει τη διαφθορά και θα φέρει την ειρήνη στο Ντονμπάς, όπου ουρανικά στατεύματα συγκρούονται με δυνάμεις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία σε μία σύρραξη που έχει στοιχίσει τη ζωή περισσότερων από 13.000 ανθρώπων, παρά την εκεχειρία σε εθνικό επίπεδο.

Η Ουκρανία, οι χώρες της Δύσης και το ΝΑΤΟ κατηγορούν τη Ρωσία ότι στέλνει στρατεύματα και βαρύ οπλισμό για να ενισχύσει τους αποσχιστές στο Ντονμπάς.

Η Μόσχα απαντά πως παράσχει μόνο πολιτική και ανθρωπιστική υποστήριξη, ενώ επιμένει ότι οι Ρώσοι που μάχονται στην περιοχή δρουν εθελοντικά.

Η ανταλλαγή κρατουμένων ωστόσο, μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, την περασμένη εβδομάδα αναβίωσε τις ελπίδες για την επανεκκίνηση των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Την τελευταία φορά που οι ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ήταν το 2016, για να επικυρώσουν στο την κατάπαυση του πυρός που είχε συμφωνηθεί έναν χρόνο νωρίτερα στο Μινσκ της Λευκορωσίας, αλλά δεν εφαρμόστηκε.

«Ανυπομονούμε να συναντήσουμε τους ηγέτες των τεσσάρων χωρών στα τέλη Σεπτεμβρίου. Νομίζω ότι θα πραγματοποιηθεί», δήλωσε σήμερα ο Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε επίσης στην εκταμίευση επιπλέον 250 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ, με στόχο την ενίσχυση του ουκρανικού στρατού, δηλώνοντας τις θερμές του ευχαριστίες για τη στήριξη στην Ουκρανία, ενώ υποστήριξε ότι αναμένει επίσης τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο «στο άμεσο μέλλον, επίσης εντός του Σεπτεμβρίου».

Σχετικά άρθρα