Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προδρόμου: Δεν θα μείνουμε αδρανείς στους στόχους της Τουρκίας

Προδρόμου: Δεν θα μείνουμε αδρανείς στους στόχους της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κύπρος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Πρόδρομος Προδρόμου, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Τη σφοδρή αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης προκάλεσαν οι θρασύτατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα Βαρώσια, η οποία, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να μείνει αδρανής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ και ότι αυτές «αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τους κύριους στόχους της Τουρκίας».

«Από τη μια την παρεμπόδιση της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού και τον τερματισμό της κατοχής και από την άλλη την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ με σκοπό το σφετερισμό πολύ μεγάλου μέρους των φυσικών πόρων της Κύπρου, αλλά και καθαρά επεκτατικές βλέψεις εις βάρος της Αμμοχώστου», αναφέρει.

Ο κ. Προδρόμου σημειώνει πως «δεν θα παραμείνουμε αδρανείς, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση θα αξιοποιήσουμε όλα τα πολιτικά και διπλωματικά μέσα που έχει στη διάθεσή της η Κυπριακή Δημοκρατία».

Σχετικά άρθρα