Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηχηρό μήνυμα Βέμπερ σε Ερντογάν για Αμμόχωστο και κυπριακή ΑΟΖ

Ηχηρό μήνυμα Βέμπερ σε Ερντογάν για Αμμόχωστο και κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ηχηρο μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο Μάνφρεντ Βέμπερ για την Αμμόχωστο και την κυπριακή ΑΟΖ σύμφωνα με όσα γράφει η Καθημερινή της Κύπρου.

Πιο συγκεκριμένα, την πλήρη στήριξή του στις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα πλήρης συμμόρφωσης της Τουρκίας με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Ο.Η.Ε., καθώς και με τις αρχές και αξίες της ΕΕ, επανέλαβε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ με τους Ευρωβουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φουρλά, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι απαράδεκτες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους για εποικισμό της Αμμοχώστου.

Ο Βέμπερτόνισε εμφαντικά, ότι η πόλη της Αμμοχώστου πρέπει να αποδοθεί στους νόμιμους κατοίκους της και η Τουρκία να σταματήσει να απειλεί και να εκβιάζει τόσο για την Αμμόχωστο όσο και στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Βέμπερ θεωρεί ότι η ΕΕ πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα εναντίον της Τουρκίας, εάν η Τουρκία συνεχίσει τις προκλητικές της ενέργειες στην Κύπρο.

Σχετικά άρθρα