Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δολοφονήθηκε Σαουδάραβας ηγέτης της Ταχρίρ Αλ Σαμ στη βορειοδυτική Συρία

Δολοφονήθηκε Σαουδάραβας ηγέτης της Ταχρίρ Αλ Σαμ στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές,

Ένας υψηλά ιστάμενος Σαουδάραβας τζιχαντιστής, που πολεμούσε στη Συρία, δολοφονήθηκε μαζί με ένα σωματοφύλακά του, ενώ μετακινούταν σε μια πόλη στα ανατολικά της επαρχίας της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Ο τζιχαντιστής της συριακής Αλ Κάιντα, της οργάνωσης Ταχρίρ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα), γνωστός με το πολεμικό ψευδώνυμο Άμπου Άμπντελ Μοχσέν Αλ Τζαζράουι, δολοφονήθηκε μαζί με τον σωματοφύλακά του στην πόλη Σαρακίμπ.

Μέχρι και τον φόνο του, θεωρούνταν ένα από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσής του.

Για τις δολοφονίες στελεχών της Ταχρίρ Αλ Σαμ στην Ιντλίμπ έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν είτε οι συριακές μυστικές υπηρεσίες, είτε εν υπνώσει πυρήνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος, ομομήτριο της Ταχρίρ Αλ Σαμ μιας και αποτελεί τη μετεξέλιξη της ιρακινής Αλ Κάιντα, βρίσκεται από το 2015 σε «εμφύλιο» με την αδελφή του οργάνωση.

Παρότι και οι δύο οργανώσεις πρεσβεύουν ακριβώς την ίδια ιδεολογία και εφαρμόζουν τους ίδιους κανόνες, τους θρησκευτικούς της Σαρία, η Ταχρίρ Αλ Σαμ απέφυγε τα επιδεικτικά λουτρά αίματος και τις μεσαιωνικές θανατικές ποινές του Ισλαμικού Κράτους, που προκάλεσαν παγκόσμια αντίδραση.

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ όταν θέλει να εκτελέσει κάποιον το κάνει με μια σφαίρα στο κεφάλι και αποφεύγει το «σόου».

Σχετικά άρθρα