ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παλαιστινιακή Αρχή: Καταργούνται όλες οι συμφωνίες με το Ισραήλ εάν προσαρτήσει εδάφη μας

Παλαιστινιακή Αρχή: Καταργούνται όλες οι συμφωνίες με το Ισραήλ εάν προσαρτήσει εδάφη μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όλες οι συμφωνίες που υπεγράφησαν με το Ισραήλ και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτές θα παύσουν, αν η ισραηλινή πλευρά προχωρήσει στην προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη, τη Βόρεια νεκρά θάλασσα και οποιοδήποτε μέρος των παλαιστινιακών κατεχόμενων εδαφών του 1967, ξεκαθάρισε σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Οι δηλώσεις του ήρθαν ως απάντηση στη χθεσινή δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ότι θα προχωρήσει στην προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη, τη Βόρεια νεκρά θάλασσα και αρκετούς οικισμούς, αν κερδίσει στις επερχόμενες ισραηλινές εκλογές.

Ο πρόεδρος Αμπάς τόνισε ότι «έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να επιτύχουμε τους στόχους μας με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ανεξάρτητα από τις συνέπειες, καθώς οι αποφάσεις του Νετανιάχου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνές Δίκαιο».

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσσι, δήλωσε ότι «η απόκτηση εδαφών με τη βία συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Χάρτας του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου» και πως «όλοι οι Ισραηλινοί εποικισμοί αποτελούν έγκλημα πολέμου σύμφωνα με το καταστατικό της Συνθήκης της Ρώμης».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η Διεθνής Κοινότητα πρέπει να δράσει τώρα για να αποτρέψει τον Νετανιάχου και τους συμμάχους του από το να ενταφιάσουν όποιες εναπομείνασες προοπτικές για ειρήνη και ενός βιώσιμου και ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

»Αυτό περιλαμβάνει την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του, την απαγόρευση όλων των προϊόντων των παράνομων οικισμών και την ανάληψη δράσης κατά εταιρειών που εμπλέκονται στο παράνομο ισραηλινό αποικιακό σχέδιο, το οποίο αποφέρει τεράστια κέρδη τόσο στο Ισραήλ, όσο και στους εποικισμούς, εις βάρος του κατεχόμενου παλαιστινιακού πληθυσμού».

Ο πρέσβης κατέληξε δηλώνοντας ότι «δε θα παραδοθούμε στις προσταγές ενός απελπισμένου και ρατσιστικού πολιτικού, που βυθίζει ολόκληρη την περιοχή σε συγκρούσεις και διαμάχες».

Να σημειωθεί εδώ ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ αλλά δεν έχει αναγνωρίσει Κράτος της Παλαιστίνης.

Σχετικά άρθρα