Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ταλιμπάν απείλησαν τις ΗΠΑ ότι «θα το μετανιώσουν σύντομα»

Οι Ταλιμπάν απείλησαν τις ΗΠΑ ότι «θα το μετανιώσουν σύντομα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές,

Οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν σήμερα τις ΗΠΑ ότι αν αποχωρήσουν από τις ειρηνευτικές συνομιλίες, όπως αποφάσισε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, «θα το μετανιώσουν σύντομα».

«Έχουμε δύο τρόπους να τερματίσουμε την κατοχή του Αφγανιστάν: ο ένας είναι ο τζιχάντ και οι μάχες και ο άλλος οι συνομιλίες και οι διαπραγματεύσεις.

»Αν ο Τραμπ θέλει να τερματίσει τις συζητήσεις, θα ακολουθήσουμε τον πρώτο δρόμο και θα το μετανιώσουν σύντομα», προειδοποίησε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι οι συνομιλίες με τους Ταλιμπάν «τελείωσαν οριστικά».

Ο Τραμπ είχε επισημάνει το Σάββατο το βράδυ ότι θα ακυρώσει μια μυστική συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Καμπ Ντέιβιντ με τους Ταλιμπάν προκειμένου να καταλήξουν σε μια ειρηνευτική συμφωνία.

Δικαιολόγησε την απόφασή του επικαλούμενος τον θάνατο ενός Αμερικανού στρατιώτη σε επίθεση των Ταλιμπάν στην Καμπούλ.

Οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν την Κυριακή ότι «η Αμερική θα υποφέρει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, η αξιοπιστία της θα πληγεί (…) οι ανθρώπινες και οικονομικές απώλειές της θα αυξηθούν».

Παράλληλα το κίνημα του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν, όπως αποκαλείται επισήμως, επεσήμανε ότι πιστεύει πως η Ουάσιγκτον θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να τερματίσει μια σύγκρουση που διαρκεί περισσότερα από 18 χρόνια.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δεν απέκλεισε την Κυριακή το ενδεχόμενο επανάληψης των συνομιλιών, με την προϋπόθεση ότι οι Ταλιμπάν «θα αλλάξουν στάση» και «θα επαναλάβουν τις δεσμεύσεις που έχουν λάβει».

Σχετικά άρθρα