Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φεντερίκα Μογκερίνι: Η ΕΕ είναι δεσμευμένη να βοηθήσει την οικονομία της Κούβας

Φεντερίκα Μογκερίνι: Η ΕΕ είναι δεσμευμένη να βοηθήσει την οικονομία της Κούβας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κούβα, Φεντερίκα Μογκερίνι,

Πρόσκληση να διευκολύνει τις ευρωπαϊκές επενδύσεις, περιορίζοντας τη γραφειοκρατία, απηύθυνε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι στην Κούβα χθες, ενώ παράλληλα τόνισε ότι οι Βρυξέλλες είναι δεσμευμένες να βοηθήσουν την Αβάνα να αναπτύξει την οικονομία της.

«Είναι κρίσιμης σημασίας να ανοίξει η οικονομία και να ξεπεραστεί αυτό που ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας- Κανέλ έχει αποκαλέσει “εσωτερικά εμπόδια”», δήλωσε η Μογκερίνι κατά την έναρξη του δεύτερου κοινού συμβουλίου Ε.Ε. – Κούβας στην Αβάνα.

«Θέλουμε να δούμε πώς μπορούμε να επωφεληθούμε ακόμη περισσότερο από τις δυνατότητες της οικονομικής μας συνεργασίας, περιλαμβανομένου του εμπορίου και των επενδύσεων», πρόσθεσε.

«Η Ε.Ε. αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο και επενδυτή της Κούβας και έχουμε τριπλασιάσει τη συνεργασία μας τα δύο τελευταία χρόνια», επεσήμανε αργότερα η Μογκερίνι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κουβανό υπουργό Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες.

Τον Δεκέμβριο του 2016 υπεγράφη μεταξύ Ε.Ε. και Κούβας η Συμφωνία Πολιτικού Διαλόγου και Συνεργασίας και τέθηκε σε ισχύ τον Νοέμβριο του 2017.

Η πρώτη κοινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2018 στις Βρυξέλλες.

«Αυτό το δεύτερο κοινό συμβούλιο αποτελεί παράδειγμα της προόδου των σχέσεών μας με την Ε.Ε.», σημείωσε από την πλευρά του ο Ροντρίγκες.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσουν διάλογο για την ενέργεια, τη γεωργία, το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε.Ε.

Σχετικά άρθρα