Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα social media προκαλούν εξάρτηση και… παραισθήσεις (βίντεο)

Τα social media προκαλούν εξάρτηση και… παραισθήσεις (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bίντεο, Twitter, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,

Η ενασχόληση με τα social media σχετίζονται με εξάρτηση αλλά και πνευματικές ασθένειες.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας νέας μελέτης που αναφέρει ότι το Twitter μπορεί να προκαλέσει στον χρήστη ακόμη και ψυχωτικά επεισόδια.

Οι ερευνητές από το Βερολίνο ανέφεραν την περίπτωση μίας 31χρονης γυναίκας, η οποία νοσηλεύτηκε μετά από παραισθήσεις που συνδέθηκαν με την υπερβολική χρήση… του Twitter.

Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι “τα social media μπορούν να επιδεινώσουν ήδη υπάρχοντα ή να προκαλέσουν ψυχωτικά συμπτώματα”.

Προσέθεσαν ωστόσο ότι τα social media έχουν αυτή τη δυνατότητα μόνο σε ιδιαίτερα ευάλωτα άτομα, που έχουν ήδη τάση προς την ψύχωση.

Ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Γιαν Κάλμπιτζερ, υποστήριξε ότι η μελέτη επικεντρώθηκε στη μελέτη μίας ασθενούς και δημοσιεύτηκε για να επισημάνει τους κινδύνους της υπερβολικής ενασχόλησης με τα social media.

Σημειωτέον ότι μόλις τον Μάιο ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ συνέδεσαν ψυχωτικά επεισόδια με ασθενείς που ήταν εξαρτημένοι από το Διαδίκτυο και ειδικά από παραισθήσεις που είχαν προκληθεί από εικονικές σχέσεις που είχαν δημιουργηθεί σε site κοινωνικής δικτύωσης.

Οι περισσότεροι ασθενείς ωστόσο είχαν ιστορικό κατάθλιψης και μοναχικής συμπεριφοράς.

Σχετικά άρθρα