Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατοντάδες Ρώσοι μισθοφόροι του Πριγκόζιν αναπτύχθηκαν στη βορειοδυτική Συρία

Εκατοντάδες Ρώσοι μισθοφόροι του Πριγκόζιν αναπτύχθηκαν στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιεβγκένι Πριγκόζιν, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Μισθοφόροι, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα Lenta.Ru.

Δεν πρόκειται για τακτικό ρωσικό στρατό αλλά για Ρώσους μισθοφόρους του ιδιωτικού στρατού του Ρώσου ολιγάρχη Γιεβγκένι Πριγκόζιν (Yevgeny Prigozhin), στενού συνεργάτη του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Το σχέδιο, σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα, είναι οι μισθοφόροι να δρουν σε ομάδες των 50 ανδρών με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με συριακά ΜΜΕ, η εκεχειρία που κηρύχθηκε στην Ιντλίμπ από τους Ρώσους πριν λίγο καιρό πρόκειται να τελειώσει και οι κυβερνητικές συριακές δυνάμεις, με την υποστήριξη της Ρωσίας, ετοιμάζουν νέα μεγάλη επίθεση ενάντια στους τζιχαντιστές της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ.

Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, που έχει χαρακτηριστεί από τον ρωσικό Τύπο ως ο «σεφ» του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, επειδή ο Ρώσος πρόεδρος επιλέγει τα εστιατόριά του για τα δείπνα του, κατηγορείται ότι βρισκόταν πίσω από την εμπλοκή της Ρωσίας -μέσω του διαδικτύου- στην προεκλογική εκστρατεία των Αμερικανών προεδρικών εκλογών του 2016.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες του έχουν επιβάλλει μια σειρά από κυρώσεις.

Σχετικά άρθρα