Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί οι Γερμανοί αρνούνται να δώσουν όπλα στους Κούρδους

Γιατί οι Γερμανοί αρνούνται να δώσουν όπλα στους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γερμανία, Γιαζίντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, Τζιχαντιστές,

Φοβούμενη η Γερμανία τον μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων μεταναστών στην επικράτειά της, αρνείται να δώσει όπλα στους Κούρδους για να σταματήσουν την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Στη Γερμανία κατοικούν περίπου 4.300.000 μουσουλμάνοι εκ των οποίων οι 1.900.000 είναι Γερμανοί πολίτες. Από αυτούς το 75% είναι σουνίτες (ό,τι δηλαδή και οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους) ενώ σιίτες είναι μόλις το 7%. Το υπόλοιπο ποσοστό είναι Αλεβίτες κι άλλες μικρότερες “αιρετικές” ομάδες του Ισλάμ.

Οι Γερμανοί έχουν παλιές και καλές ιστορικές σχέσεις με το Ισλάμ. Στη ναζιστική Γερμανία το Ισλάμ δεν διώχτηκε, αφού ο Αδόλφος Χίτλερ είχε την άποψη ότι το Ισλάμ θα ήταν καταλληλότερη θρησκεία για τις γερμανικές φυλές από τον Χριστιανισμό, ενώ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Μεγάλος Μουφτής της Ιερουσαλήμ Χατζ Αμίν Αλ Χουσεΐνι (Haj Amin al-Husseini) στρατολογούσε νεαρούς Παλαιστίνιους για να υπηρετήσουν σε ειδική μονάδα των SS αποτελούμενη από μουσουλμάνους.

Berlin, Besuch Amin el Husseini Ο Μεγάλος Μουφτής των Ιεροσολύμων με μουσουλμάνους εθελοντές των SS

Ωστόσο, αυτές οι ιστορικές σχέσεις των Γερμανών με το Ισλάμ (είναι κι άλλα, θα τα γράψουμε άλλη φορά), δεν είναι η μόνη αιτία που η γερμανική κυβέρνηση αρνείται να βοηθήσει τους Κούρδους με όπλα. Οι Γερμανοί φοβούνται τους εξτρεμιστές που ζουν σε γερμανικό έδαφος και μάλιστα οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους στις 6 Αυγούστου δεν δίστασαν να βγουν στους δρόμους γερμανικής πόλης και να χτυπήσουν Γιαζίντι μετανάστες στη Γερμανία που διαμαρτύρονταν για τη σφαγή του λαού τους (σχετικά εδώ: Πεδίο μάχης πόλη της Γερμανίας: Τζιχαντιστές της ISIS επιτέθηκαν σε Γιαζίντι).

Έτσι, αντιλαμβανόμαστε όλοι γιατί ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνου δήλωσε ότι η Γερμανία δεν στέλνει όπλα σε ζώνες συγκρούσεων, απαντώντας με τη δήλωση αυτή στην έκκληση του προέδρου του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί προς τη διεθνή κοινότητα να εξοπλίσει τους Κούρδους για να ενισχύσει τον αγώνα τους εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

“Αυτή η γερμανική κυβέρνηση, όπως και οι προκάτοχοί της, έχει την αρχή να μην εξάγει όπλα ζώνες συγκρούσεων ή πολεμικές ζώνες. . . αυτή είναι μια αρχή που είμαστε προσηλωμένοι να διατηρήσουμε”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε πως η Γερμανία επικεντρώνεται στην ανθρωπιστική αρωγή στις προσπάθειές της να στηρίξει τους Κούρδους που απειλούνται από την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικά άρθρα