Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαριές οι απώλειες του ουκρανικού στρατού στο μέτωπο της Νέας Ρωσίας

Βαριές οι απώλειες του ουκρανικού στρατού στο μέτωπο της Νέας Ρωσίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

Βαριές απώλειες για τον στρατό της Ουκρανίας μετρά το Κίεβο. Από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στις ρωσόφωνες ανατολικές περιοχές της χώρας, έχουν σκοτωθεί συνολικά 568 στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων. Επίσης, ακόμα άλλα 2.120 στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού έχουν τραυματιστεί.

Τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της “αντιτρομοκρατικής επιχείρησης” που διεξάγει το Κίεβο εναντίον των ρωσικής καταγωγής ανταρτών, δήλωσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται να ανακαταλάβουν το Ντονέτσκ, το οποίο έχει ανακηρυχθεί από τους αντάρτες πρωτεύουσα της Νέας Ρωσίας. Το Ντονέτσκ τελεί υπό στενή πολιορκία τις τελευταίες ημέρες, με το ουκρανικό πυροβολικό να σφυροκοπά την πόλη όλες τις ώρες, ακόμα και τη νύχτα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί νεκροί μεταξύ των αμάχων. Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να πει κανείς, ότι ο στρατός της Ουκρανίας ενισχυμένος από ναζιστικά ένοπλα παραστρατιωτικά σώματα σκοτώνει στο ψαχνό πολίτες της Ουκρανίας.

Το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου ζήτησε από τους αντάρτες να παραδοθούν, εκείνοι όμως δεν δέχονται καμία συνθηκολόγηση με τους ακροδεξιούς Ουκρανούς που ορίζουν τη διακυβέρνηση της χώρας. Μάλιστα οι αντάρτες ζητάνε να αποσυρθούν τα κυβερνητικά στρατεύματα από τα εδάφη των λαϊκών ρωσόφωνων δημοκρατιών που έχουν ανακηρυχθεί από τους αποσχιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα