Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταπέλτης κατά Ερντογάν ο ΟΑΣΕ: Χρησιμοποίησε τα πάντα για να εκλεγεί

Καταπέλτης κατά Ερντογάν ο ΟΑΣΕ: Χρησιμοποίησε τα πάντα για να εκλεγεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Καταπέλτης κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι οι δηλώσεις των στελεχών του ΟΑΣΕ για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την Όσα Λίντεσταμ, σουηδέζα βουλευτής και μέλος της αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Τουρκία, ο Ερντογάν έκανε αθέμιτη χρήση κρατικών πόρων στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για την προεδρία ενώ η κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης ήταν προκατειλημμένη υπέρ του.

“Ήταν σαφές πως ένας υποψήφιος, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, κυριαρχούσε στην κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης και αυτό ήταν σχεδόν σίγουρα προς όφελός του” δήλωσε και η εκπρόσωπος της Λιθουανίας.

Όλα αυτά τα είχε καταγγείλει από νωρίς η αντιπολίτευση όμως ελάχιστα δικτυα ανέδειξαν τις ειδήσεις.

Να θυμίσουμε ότι μόλις την Παρασκευή ο όμιλος Dogan που ελέγχει τα σημαντικότερα δίκτυα και εφημερίδες στην Τουρκία (Χουριέτ, CNN Turk κ.α) αναγκάστηκε να απολύσει τον διευθυντή Ενίς Μπερμπέρογλου για μία ερώτηση που έκανε δημοσιογράφος του καναλιού στον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης.

Χθες ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε εντολή να μπλοκαριστεί η είσοδος των συνεργείων του πρακτορείου ειδήσεων Cihan επειδή η Ζαμάν που ανήκει στον ίδιο όμιλο ασκεί κριτική στον Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα