Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταζητούμενος Αυστραλός μουσουλμάνος μαθαίνει τον γιο του να κρατά κεφάλια Σύρων

Καταζητούμενος Αυστραλός μουσουλμάνος μαθαίνει τον γιο του να κρατά κεφάλια Σύρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αυστραλία, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλίντ Σαρούφ,

Σοκ έχει προκληθεί στην Αυστραλία από την εικόνα που ανάρτησε στο twitter ο πλέον καταζητούμενος φυγάς της χώρας, ο Χαλίντ Σαρούφ (Khaled Sharrouf) στην οποία απεικονίζεται ο επτάχρονος γιος του να κρατάει το κεφάλι ενός Σύρου στρατιώτη, με τον ίδιο να σχολιάζει: “Αυτό είναι το αγόρι μου!”.

Η εφημερίδα The Australian έγραψε ότι ο Χαλίντ Σαρούφ ανέβασε την φωτογραφία που απεικονίζει τον γιο του να κρατάει με τα δύο του χέρια ένα κεφάλι στην πόλη Ράκα της βόρειας Συρίας.

Η αυστραλιανή αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Σαρούφ τον περασμένο μήνα. Ο Σαρούφ, κάτοικος του Σίδνεϊ, τον περασμένο χρόνο ταξίδεψε στη Συρία και εντάχθηκε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Είναι ένας από τους δεκάδες Αυστραλούς που οι μυστικές υπηρεσίες υποπτεύονται ότι μάχονται αυτή τη στιγμή στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία, το Ιράκ και αλλού. Βεβαίως στην περίπτωση του Σαρούφ δεν υπάρχει πλέον καμία υποψία, μιλάμε για βεβαιότητα.

Ο Σαρούφ φέρεται ότι χρησιμοποιεί τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για να απειλεί τις Αρχές δημοσιοποιώντας φωτογραφίες του ιδίου και παιδιών να κρατούν όπλα και κεφάλια ανθρώπων, ποζάροντας μπροστά στη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

sharrrouf

Η κυβέρνηση Άμποτ δέχτηκε κριτική όταν έγινε γνωστό ότι ο Σαρούφ, ο οποίος το 2009 φυλακίστηκε με κατηγορίες για τρομοκρατία και βρισκόταν υπό παρακολούθηση, είχε διαφύγει από τη χώρα χρησιμοποιώντας το διαβατήριο του αδελφού του.

Επίσης, στο βίντεο που ακολουθεί, βλέπετε τον Σαρούφ να απειλεί την Αυστραλία με τρομοκρατικό χτύπημα:

Σχετικά άρθρα