Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ηγέτης των μουσουλμάνων της Βοσνίας αποκάλεσε τον Ερντογάν “αρχηγό μας”!

Ο ηγέτης των μουσουλμάνων της Βοσνίας αποκάλεσε τον Ερντογάν “αρχηγό μας”!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Οι σχεδιασμοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να το “παίξει” χαλίφης και σουλτάνος όλων των μουσουλμάνων, μπορεί να ακούγεται στα αυτιά κάποιων ως σενάριο συνωμοσίας, ωστόσο όταν βγαίνει ο μουσουλμάνος πρόεδρος της Βοσνίας, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, και δηλώνει ότι η νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία αποτελεί νίκη των απανταχού μουσουλμάνων, εσείς τι καταλαβαίνετε;

Ο Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς είναι εκπρόσωπος των Μουσουλμάνων στη συλλογική (τριμερή) προεδρία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Όπως ήταν αναμενόμενο, η αφοσίωσή του στον Ερντογάν προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ, ο οποίος τον κατηγόρησε για δουλοπρέπεια.

Μάλιστα, ο τουρκόφιλος Ιζετμπέγκοβιτς αποκάλεσε τον Ερντογάν “αρχηγό μας” στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του κυβερνώντος τουρκικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του, στην πόλη Κόνια.

Ο ίδιος ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο των Μουσουλμάνων στη συλλογική προεδρία της Βοσνίας για τη στήριξή του, σημειώνοντας ότι οι Τούρκοι αγαπούν τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και τους αδελφούς τους εκεί και πως προσεύχονται για μια ενωμένη χώρα, που θα είναι το σπίτι Μουσουλμάνων, Σέρβων και Κροατών.

Όπως θα παρατηρήσατε, ο Βόσνιος Μουσουλμάνος έχει σέρβικο επώνυμο. Κι αυτό γιατί οι Μουσουλμάνοι της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, όπως και οι Έλληνες μουσουλμάνοι, δεν είναι Τούρκοι αλλά ντόπιοι που εξισλαμίστηκαν κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κατοχής (όπως συνέβη και στη χώρα μας με πάμπολλους Έλληνες να εξισλαμίζονται είτε από φόβο, είτε από συμφέρον). Επειδή στην περίοδο της τουρκοκρατίας ο εξισλαμισμός σήμαινε παράλληλα και εκτουρκισμός (για αυτό έλεγαν όποιον γινόταν μουσουλμάνος ότι “τούρκεψε”), οι Σέρβοι μουσουλμάνοι απέκτησαν τουρκική συνείδηση, αν και ούτε μιλάνε τουρκικά, ούτε έχουν τουρκικά επώνυμα.

Σχετικά άρθρα