Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση μαχαιριά για Μπολσονάρου: Οι μισοί Βραζιλιάνοι δεν τον εμπιστεύονται

Δημοσκόπηση μαχαιριά για Μπολσονάρου: Οι μισοί Βραζιλιάνοι δεν τον εμπιστεύονται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμαζόνιος, Βραζιλία, Δημοσκοπήσεις, Ζαΐχ Μπολσονάρου,

Με ποσοστό 44% οι Βραζιλιάνοι δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη σε όσα λέει ο πρόεδρος τους, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Το ινστιτούτο Datafolha, ένα από τα πιο έγκυρα της Βραζιλίας, διενήργησε αυτή τη δημοσκόπηση που δείχνει ότι το 19% των Βραζιλιάνων πιστεύει πάντα τις δηλώσεις του προέδρου και το 36% «μερικές φορές».

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου μιλά πολύ στον Τύπο, ενώ κάνει ανακοινώσεις, συχνά σε επιθετικό τόνο, μέσω του Facebook και του Twitter.

Έχει κάνει πολλές τέτοιες δηλώσεις, κυρίως εναντίον αξιωματούχων κυβερνητικών θεσμών, πολιτικών αντιπάλων του, μη κυβερνητικών οργανώσεων, εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, ακόμη και εναντίον ξένων ηγετών.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 29-30 Αυγούστου σε δείγμα 2.878 προσώπων και επιβεβαιώνει επίσης ότι η δημοτικότητα του προέδρου φθίνει: έπεσε στο 29% τον Αύγουστο, από 33% που ήταν τον Ιούλιο. Το 38% είπε ότι ο Μπολσονάρου κάνει «κακή ή φρικτή δουλειά», ποσοστό αυξημένο κατά 5 μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Πάνω από ένας στους δύο (ποσοστό 51%) θεωρεί ότι ο Μπολσονάρου έκανε «κακή ή φρικτή» δουλειά σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, ενώ δύο στους τρεις (66%) είπαν ότι η Βραζιλία θα έπρεπε να δεχτεί τη διεθνή βοήθεια για να καταπολεμήσει την αποψίλωση των δασών.

Σχετικά άρθρα