Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόκορας σκότωσε ηλικιωμένη όταν μπήκε στο κοτέτσι για να μαζέψει αυγά

Κόκορας σκότωσε ηλικιωμένη όταν μπήκε στο κοτέτσι για να μαζέψει αυγά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία,

Το θάνατο από το τσίμπημα ενός επιθετικού κόκορα βρήκε ηλικιωμένη γυναίκα στη νότια Αυστραλία, που μπήκε στο κοτέτσι για να μαζέψει αυγά.

Ο κόκορας τρύπησε με το ράμφος του μια κιρσώδη φλέβα προκαλώντας ακατάσχετη αιμορραγία και τελικά το θάνατο της γυναίκας, η ταυτότητα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε.

Το τραγικό περιστατικό παρουσίασε ο καθηγητής Ιατροδικαστικής στο Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας, Ρότζερ Μπάιαρντ, που μελετά τους κρυφούς κινδύνους που προέρχονται από θεωρούμενα «ακίνδυνα» ζώα, για να συνδράμει στην πρόληψη παρόμοιων θανάτων στο μέλλον.

«Προσπαθώ να πείσω τους ηλικιωμένους που έχουν κιρσώδεις φλέβες να τις αντιμετωπίσουν με μια απλή επέμβαση, γιατί μπορούν πολύ εύκολα να σπάσουν», δήλωσε στην ιστοσελίδα the Advertiser.

«Αυτή η περίπτωση μας κάνει να συνειδητοποιήσουν πόσο ευάλωτοι είναι οι ηλικιωμένοι, πόσο εύκολα μπορούν να σπάσουν οι κιρσώδεις φλέβες».

Επικίνδυνα κι άλλα κατοικίδια εκτός από τους κόκορες

Ο Αυστραλός καθηγητής αποκάλυψε ότι μια άλλα γυναίκα πέθανε πρόσφατα υπό παρόμοιες συνθήκες, όχι από τσίμπημα κόκορα, αλλά από τη γρατζουνιά μιας γάτας.

«Οι γάτες είναι πολύ συχνός κίνδυνος για τους ηλικιωμένους γιατί τους αρέσει να τρίβονται στους αστραγάλους και τα πόδια και συχνά προκαλούν τραυματισμούς», είπε.

Προειδοποίησε όμως ότι οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν κι από άλλες αιτίες:

«Έχουμε κάνει μελέτες που δείχνουν ότι άνθρωποι έχουν χτυπήσει απλώς τα πόδια ή τις φλέβες τους κάπου τριγυρνώντας μέσα στα σπίτια τους κι έχουν πάθη ακατάσχετη αιμορραγία».

Σχετικά άρθρα