Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νετανιάχου σε Μακρόν: Λάθος στιγμή για συνομιλίες με το Ιράν

Νετανιάχου σε Μακρόν: Λάθος στιγμή για συνομιλίες με το Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ιράν, Ισραήλ, Λίβανος, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Χεζμπολάχ,

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνέστηκε στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να αποφύγει τις συνομιλίες με το Ιράν, το οποίο το εβραϊκό κράτος κατηγόρησε ανοιχτά χθες ότι εντείνει τις προσπάθειές του να κατασκευάσει πυραύλους, σε συνεργασία με την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, στο Λίβανο, με σκοπό να πλήξει την ισραηλινή επικράτεια.

«Αυτή είναι η λάθος στιγμή για συνομιλίες με το Ιράν, καθώς αυξάνει την επιθετικότητά του στην περιοχή», δήλωσε ο Νετανιάχου στον Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του Παρισιού, ανέφερε η ισραηλινή ανακοίνωση.

Αναφερόμενος στον Λίβανο, ο Νετανιάχου δήλωσε κατά τη συνομιλία του με τον Μακρόν ότι «εκείνοι που δίνουν καταφύγιο σε επιθετικές ενέργειες και (ιρανικά) όπλα δεν θα γλιτώσουν».

Το σχέδιο του Ιράν είναι να μετατρέψει στο Λίβανο ρουκέτες σε πυραύλους υψηλής ακρίβειας δήλωσε την Πέμπτη ο Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικος, σημειώνοντας ότι η Χεζμπολάχ διαθέτει αυτή τη στιγμή 130.000 ρουκέτες στον Λίβανο.

Σχετικά άρθρα