Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Mεξικανός πρόεδρος βρήκε κάμερα στο γραφείο του – «Μας κατασκοπεύουν»

Ο Mεξικανός πρόεδρος βρήκε κάμερα στο γραφείο του – «Μας κατασκοπεύουν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μεξικό,

Ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε ότι άγνωστοι κατασκοπεύουν τον ίδιο και τους υπουργούς του, αποκαλύπτοντας ότι μια «εξελιγμένη κάμερα» εντοπίστηκε στα προεδρικά γραφεία στην Πόλη του Μεξικού.

Σε μια από τις καθιερωμένες συνεντεύξεις Τύπου, κατά τη διάρκεια των οποίων συνηθίζει να αναφέρεται σε πολυάριθμα θέματα, από την ιστορία, την οικονομία και τον πολιτισμό, ο Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε ότι η συσκευή βρέθηκε στην αίθουσα που χρησιμοποιείται για συσκέψεις στο Εθνικό Μέγαρο, την έδρα της προεδρίας.

«Απλά φανταστείτε, μας μαγνητοσκοπούν σε μια αίθουσα συναντήσεων, εδώ στο Μέγαρο», τόνισε ο Μεξικανός πρόεδρος, καθώς αναφερόταν στη σημασία της ελεύθερης έκφρασης και της διαφάνειας.

Ο Ομπραδόρ, που δεν έδωσε λεπτομέρειες για την κάμερα, ούτε για το πώς βρέθηκε εκεί, δήλωσε ότι δεν έχει μυστικά.

«Όσα συζητάμε είναι απολύτως νόμιμα, διαφανή, και δεν υπάρχει τίποτε που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας», επισήμανε.

Οι κατηγορίες για έλλειψη διαφάνειας σε βάρος πρώην κυβερνήσεων

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές πέρσι, ο Μεξικανός πρόεδρος είχε καταγγείλει ότι ο ίδιος και η οικογένειά του υπήρξαν θύματα κατασκοπείας. Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του τον Δεκέμβριο, κατήργησε την πρώην εθνική υπηρεσία πληροφοριών CISEN, δίνοντας στην υπηρεσία ένα νέο όνομα.

Ο αριστερός πρόεδρος έχει κατηγορήσει προηγούμενες κυβερνήσεις για έλλειψη διαφάνειας και καταστολή διαφωνούντων.

Συχνά κατηγορεί αρνητικά δημοσιεύματα για την διακυβέρνησή του σχετικά με τις προσπάθειες ανώνυμων «αντιπάλων» και «συντηρητικών» να ανακόψουν την ατζέντα του.

Η κυβέρνηση του προκάτοχού του, Ενρίκε Πένα Νιέτο, δεχόταν επίμονη κριτική και καταγγελίες για φερόμενες πρακτικές κρατικής παρακολούθησης.

Σχετικά άρθρα