Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν για ρωσικό στελθ Su-57: «Πετάει;» – Πούτιν: «Μπορείτε να πάρετε»

Ερντογάν για ρωσικό στελθ Su-57: «Πετάει;» – Πούτιν: «Μπορείτε να πάρετε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία,

Τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών τους υπογράμμισαν την Τρίτη από τη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια μίας μεγάλης έκθεσης της αεροπορικής αεροπορίας μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και το νεότερο μαχητικό αεροσκάφος της Ρωσίας, το αεριωθούμενο Su-57 – και να αστειευτεί για την αγορά του.

«Αυτό είναι το Su-57; Πετάει;», ρώτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Ρώσο ομόλογό του, για να προσθέσει ευθύς αμέσως εάν «από αυτά» θα πάρει η Τουρκία.

«Μπορείτε να πάρετε», απάντησε ο Πούτιν προκαλώντας το γέλιο του Τούρκου προέδρου, σύμφωνα με το Insider.

Οι στρατιωτικοί δεσμοί της Τουρκίας με τη Ρωσία αποτελούν αιτία ανησυχίας για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, αφού η Άγκυρα προχώρησε στην αγορά του αεροπορικού συστήματος S-400 της Ρωσίας παρά τις προειδοποιήσεις να μην το κάνει.

Η πρώτη συστοιχία των S-400 άρχισε να παραδίδεται στην Τουρκία στα μέσα Ιουλίου και το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η δεύτερη άρχισε να παραδίδεται από την Τρίτη.

Η Ουάσιγκτον απάντησε αποκλείοντας τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα κατασκευής των αεροσκαφών F-35, για το οποίο είχε προειδοποιήσει μήνες πριν.

Η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι υπάρχει ο κίνδυνος οι Ρώσοι στρατιωτικοί που θα αναλάβουν την εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών στους S-400 να αποκτήσουν πρόσβαση στα τεχνολογικά μυστικά του αμερικανικού «αόρατου» πολεμικού αεροσκάφους F-35, το οποίο θέλει να αποκτήσει η Τουρκία.

Σχετικά άρθρα