ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές έχουν περικυκλώσει χωριό και θα τους σφάξουν εάν δεν εξισλαμιστούν

Οι τζιχαντιστές έχουν περικυκλώσει χωριό και θα τους σφάξουν εάν δεν εξισλαμιστούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ρεπορτάζ που θα διαβάσετε το αναδημοσιεύουμε και αποδίδουμε στα ελληνικά από το Ασσυριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΙΝΑ.

Έφτασαν και ήταν βαριά οπλισμένοι, με μαύρες σημαίες να κυματίζουν πάνω σε καμιά ντουζίνα Χάμβις (σ.σ. Humvees – στρατιωτικά οχήματα), τα οποία πήραν από τον ιρακινό στρατό που του τα είχαν προμηθεύσει οι ΗΠΑ.

Όταν οι τρομοκρατημένοι κάτοικοι κοίταξαν έξω από τα παράθυρά τους, είδαν ότι το Κόσο, το παραδοσιακό χωριό τους στα βουνά του βόρειου Ιράκ, είχε περικυκλωθεί από τζιχαντιστές. Περισσότεροι από 200 μαχητές πολιορκούσαν το χωριό.

Τότε ο αρχηγός τους, ένας ντόπιος από τη Μοσούλη, πρότεινε στους χωρικούς μια ευκαιρία να σώσουν τις ζωές τους.

“Μας είπε ότι ή θα γίνουμε μουσουλμάνοι ή θα μας σκοτώσουν όλους”, λέει ο Φαλάχ (Falah), ο δήμαρχος του χωριού στο οποίο κατοικούσαν μόνο Γιαζίντι. “Τους προσφέραμε χρήματα αλλά δεν θα δέχτηκαν”.

Το τελεσίγραφο προς τους κατοίκους του Κόσο έληγε το μεσημέρι της Κυριακής 10 Αυγούστου. Εάν οι κάτοικοι αρνηθούν να εξισλαμιστούν, τότε υπάρχει φόβος ότι ολόκληρο το χωριό με 2.500 αθώους ανθρώπους να σφαγιαστεί.

“Εάν δεν είχαμε οικογένειες, θα προσπαθούσαμε να αποδράσουμε”, λέει ο Φαλάχ. “Αλλά έχουμε πολλές γυναίκες και πολλά παιδιά, μαζί με τους ηλικιωμένους. Δεν μπορούμε να τους εγκαταλείψουμε”.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που αυτοί οι αιμοσταγείς φανατικοί, που ευχαριστιούνται να διαφημίζουν τις βαρβαρότητές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απείλησαν ένα ολόκληρο χωριό με σφαγή.

Ακόμα και για τα δικά τους δεδομένα, που έχουν διασχίσει όλη τη Μέση Ανατολή σφάζοντας, βιάζοντας, αποκεφαλίζοντας και σταυρώνοντας ανθρώπους, αυτό αποτελεί κάτι εντελώς καινούργιο στην τακτική τους, δηλαδή να απειλούν με σφαγή ένα ολόκληρο χωριό εάν δεν εξισλαμιστεί.

Σχετικά άρθρα