Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προειδοποίηση Τζόνσον στους βουλευτές που εμποδίζουν το Brexit

Προειδοποίηση Τζόνσον στους βουλευτές που εμποδίζουν το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γαλλία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπόρις Τζόνσον, Ομάδα G7, Σύνοδος G7,

Μήνυμα προς τους Βρετανούς βουλευτές που σκοπεύουν να καθυστερήσουν ή να εμποδίσουν την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έστειλε από το Μπιαρίτς και τη σύνοδο των G7 o Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Δουλειά των βουλευτών είναι να υλοποιήσουν το Brexit», είπε ο Τζόνσον, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για το κατά πόσο θα αποδεχόταν μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία για παράταση του Brexit, ενόψει της επανέναρξης των συνεδριάσεων της Βουλής των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε, για μια ακόμη φορά, αποφασισμένος να προχωρήσει στο Brexit, με ή χωρίς συμφωνία, επισημαίνοντας πως θα οδηγήσει τις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit μέχρι και το τελευταίο λεπτό της 31ης Οκτωβρίου.

«Είναι ξεκάθαρο για εμάς, η αποχώρηση, όπως αυτή ήταν, θα έρθει στις 31 Οκτωβρίου, όταν θα λάβουμε μέτρα για να καταλήξουμε στους όρους για τους οποίους θα έχουμε κάνει μέχρι τότε κολοσσιαίες, εντατικές και φανταστικές προετοιμασίες», ανέφερε ο Τζόνσον.

Όπως είπε, ο βρετανικός λαός έχει κουραστεί το Brexit να είναι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και πως αυτό πρέπει να εφαρμοστεί στις 31 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως αποχωρεί από τη σύνοδο των G7 «ελάχιστα πιο αισιόδοξος» για την πιθανότητα επίτευξης μιας συμφωνίας αποχώρησης.

«Είμαι ελάχιστα πιο αισιόδοξος», δήλωσε ο Τζόνσον και πρόσθεσε:

«Θα είναι δύσκολο… Υπάρχει μια βαθιά διαφωνία μεταξύ του Λονδίνου και της Ε.Ε.».

Αναφερόμενος στις συνομιλίες με την Ε.Ε. ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε πως οι Βρυξέλλες θα πρέπει να αποδεχθούν να αφαιρεθεί το ιρλανδικό δίκτυ ασφαλείας (backstop) από τη συμφωνία αποχώρησης.

Σχετικά άρθρα