Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε το βράδυ σε Ιρακινούς πολιτοφύλακες στη Ντιγιάλα

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε το βράδυ σε Ιρακινούς πολιτοφύλακες στη Ντιγιάλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντιγιάλα, Τζιχαντιστές,

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εξαπέλυσε την Κυριακή νυχτερινή επίθεση κατά Ιρακινών σιιτών πολιτοφυλάκων, των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι), κοντά στην περιοχή της Χανακίν στην επαρχία της Ντιγιάλα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σφοδρή μάχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιρακινοκουρδικού BasNews, η μάχη δόθηκε στο χωριό Μοχάμαντ Σιρ Μπακ στην ύπαιθρο της Χανακίν.

Η τοπική φρουρά της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι, οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος προσπάθησαν να εισέλθουν υπό την κάλυψη του σκοταδιού απαρατήρητοι στο χωριό, ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί και έτσι ξεκίνησε η μάχη.

Η ιρακινή κυβέρνηση ανακοίνωσε τη νίκη της επί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα τέλη του 2017.

Η νίκη αυτή όμως αφορά την απελευθέρωση των εδαφών που κατείχε η οργάνωση στο δυτικό Ιράκ.

Χιλιάδες τζιχαντιστές, που διέφυγαν της αιχμαλωσίας, συνεχίζουν τον συμμοριτοπόλεμο στην ύπαιθρο, στην έρημο και στα βουνά, ενώ άλλοι έχουν συγκροτήσει κρυφούς πυρήνες μέσα στις πόλεις που πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Την περασμένη εβδομάδα ένας τζιχαντιστής, μέλος του Ισλαμικού Κράτους, άνοιξε πυρ μέσα σε ένα τοπικό ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Ντακούκ, νότια του Κιρκούκ, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς θεατές, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί το ποδόσφαιρο άθλημα του διαβόλου και το είχε απαγορεύσει στα εδάφη που κατείχε.

Με την ποινή του θανάτου καταδικάζονταν στα εδάφη που ήλεγχε η οργάνωση όσοι «πιάνονταν» να βλέπουν ποδόσφαιρο στην τηλεόραση.

Στον χάρτη, η επαρχία της Ντιγιάλα:

Σχετικά άρθρα