Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αμαζόνιος γίνεται κάρβουνο και ο Μπολσονάρου δηλώνει: «Δεν έχουμε λεφτά να σβήσουμε τη φωτιά»

Ο Αμαζόνιος γίνεται κάρβουνο και ο Μπολσονάρου δηλώνει: «Δεν έχουμε λεφτά να σβήσουμε τη φωτιά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμαζόνιος, Βραζιλία, Ζαΐχ Μπολσονάρου, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε πως η κυβέρνησή του δεν έχει τους πόρους για να καταπολεμήσει τις πυρκαγιές στο τροπικό δάσος της Αμαζονίας, την ίδια ώρα που αποδοκιμαζόταν έντονα στη διάρκεια συνεδρίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, Ρικάρντο Σάλες.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook, ο πρόεδρος της Βραζιλίας δήλωσε πως η κυβέρνηση διεξάγει έρευνες σχετικά με τις πυρκαγιές.

Δήλωσε επίσης πως ουδέποτε υποστήριξε πως μη κυβερνητικές οργανώσεις βάζουν φωτιές στο τροπικό δάσος προσθέτοντας πως μιλούσε μόνο για τις υποψίες του.

Οικολογικές οργανώσεις κατηγορούν την κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρο ότι με την πολιτική τους προκαλούν τεράστια οικολογική καταστροφή καθώς πριμοδοτούν την ανάπτυξη σε βάρος της περιβαλλοντικής προστασίας.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι από τότε που ανέλαβε την προεδρία ο Μπολσονάρο, τα παρθένα δάση του Αμαζονίου έχουν υφίστανται απώλειες με αυξημένο ρυθμό.

Η οργή των πολέμιων του Προέδρου πυροδοτήθηκε εκ νέου όταν κυκλοφόρησαν καταγραφές δορυφόρου στις οποίες εμφανίζεται τρομερή αύξηση των πυρκαγιών στην περιοχή του Αμαζονίου μέσα στο 2019.

Τα στοιχεία κάνουν λόγο για περισσότερες από 75.000 πυρκαγιές από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα συνολικά στη Βραζιλία, σε σύγκριση με 40.000 που ήταν για την ίδια περίοδο του 2018.

Σχετικά άρθρα