Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ έδωσε 30 μέρες διορία στον Τζόνσον για να μην υπάρξει «σκληρό» Brexit

Η Μέρκελ έδωσε 30 μέρες διορία στον Τζόνσον για να μην υπάρξει «σκληρό» Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βρετανία, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπόρις Τζόνσον,

Nα παρουσιάσει σχέδιο για το «backstop» το πιο ακανθώδες από τα ζητήματα του επικείμενου Brexit, κάλεσε τον Βρετανό πρωθυπουργό, η Γερμανίδα καγκελάριος, δίνοντάς του περιθώριο 30 ημερών.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η Άνγκελα Μέρκελ, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «Η Βρετανία θα πρέπει να μας πει τις ιδέες» αλλά και πως «δεν είναι δουλειά της καγκελαρίου» να βρεθεί η όποια λύση.

«Όμως, μπορούμε να το πετύχουμε αυτό, τις επόμενες 30 ημέρες, γιατί όχι;» και τότε το «δίχτυ ασφαλείας θα είναι άχρηστο» σημείωσε η Άνγκελα Μέρκελ, καλώντας παράλληλα «να καταβληθούν προσπάθειες» σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

«Εμείς θα ακούσουμε πρώτα τις προτάσεις της Βρετανίας. Ο στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς» σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος «και αφού καταφέραμε να συζητήσουμε και να επιλύσουμε θέματα με φαντασία στους κόλπους της ΕΕ, πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε τρόπους κι εδώ κι αυτό θα είναι το μέλημά μας.

Επομένως, θα έλεγα από τη γερμανική πλευρά, κι αυτό θα συζητήσουμε σήμερα, ότι θα ήταν ευπρόσδεκτη μια έξοδος, προϊόν διαπραγμάτευσης, από την ΕΕ, όμως έχουμε επανειλημμένως σημειώσει ότι είμαστε επίσης προετοιμασμένοι εάν μια τέτοια έξοδος δεν ευοδωθεί».

Σχετικά άρθρα