Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμφιλεγόμενη συνάντηση Μακρόν με Πούτιν – Σε τι θα προσπαθήσει να πείσει ο Γάλλος τον Ρώσο

Αμφιλεγόμενη συνάντηση Μακρόν με Πούτιν – Σε τι θα προσπαθήσει να πείσει ο Γάλλος τον Ρώσο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ομάδα G7, Ρωσία, Σύνοδος G7,

Σε μία άκρως αμφιλεγόμενη συνάντηση ενόψει της Συνόδου των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (G7), o Εμανουέλ Μακρόν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επιχειρήσουν να αμβλύνουν την ένταση για καυτά ζητήματα, όπως η Κριμαία, η Συρία, η υπόθεση Σκρίπαλ, αλλά η πρόσφατη κρίση των τάνκερ που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Δύση και το Ιράν.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει δεχθεί οξύτατη κριτική για την απόφασή του να προσκαλέσει τον Ρώσο ηγέτη, την ώρα που το Κρεμλίνο όχι μόνο επιμένει στη δική του γραμμή στη Συρία ή αντιμετωπίζει κυρώσεις για την προσάρτηση της Κριμαίας, αλλά και κατηγορείται για βίαιη καταστολή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και μαζικές συλλήψεις στελεχών της αντιπολίτευσης.

Ο Πούτιν δεν θα λάβει μέρος στη Σύνοδο του G7, που θα πραγματοποιηθεί στη Μπιαρίτζ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο ο Μακρόν βάζοντας όλα τα καυτά θέματα στο τραπέζι θα προσπαθήσει να τον πείσει ότι είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τη Δύση και να ανακτήσει τη θέση της στο κλαμπ των ισχυρών οικονομιών του πλανήτη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αποπέμπφθηκε από την ομάδα G8 το 2014, όταν απέσπασε τον έλεγχο της Κριμαίας από την Ουκρανία- μία προσάρτηση την οποία η διεθνής κοινότητα θεωρεί παράνομη.

Ακολούθησε πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία στον οποίο υπολογίζεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους 13.000 άνθρωποι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τον Πούτιν ο Μακρόν θα υποδεχθεί αυτές τις ημέρες και τον Μπόρις Τζόνσον, με τους αναλυτές να σχολιάζουν ότι ο Γάλλος πρόεδρος θέλει ουσιαστικά να προσεγγίσει δύο ανθρώπους, που θεωρεί απειλή για την επιτυχία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Σχετικά άρθρα