Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Τούρκοι πράκτορες και στρατιωτικοί στηρίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης» στη Λιβύη

«Τούρκοι πράκτορες και στρατιωτικοί στηρίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης» στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αξιωματούχος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), που τελεί υπό τη διοίκηση του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και πρόσκειται στην παράλληλη κυβέρνηση της Λιβύης με έδρα τη Βεγγάζη της Κυρηναϊκής, κατήγγειλε ότι Τούρκοι αξιωματούχοι της MIT, δηλαδή των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών και Τούρκοι στρατιωτικοί σύμβουλοι, βρίσκονται στην Τρίπολη και στηρίζουν την ισλαμική και διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης του Φαγιέζ Αλ Σαράτζ.

Ο Χαλέντ Αλ Μαχτζούμπ υποστήριξε ότι Τούρκοι στρατιωτικοί σύμβουλοι και πράκτορες διευθύνουν τις ισλαμικές πολιτοφυλακές στην πολιορκία της Τρίπολης.

Ισχυρίστηκε ότι η παρουσία της τουρκικής αντικατασκοπίας αποτελεί από μόνη της ένα είδος κατασκοπείας από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, δηλώνοντας μάλιστα ότι «ακόμα και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλά για τη Λιβύη με την άποψη της Αδελφότητας, όχι ως επικεφαλής του τουρκικού κράτους».

Από τις αρχές Απριλίου ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), που υποστηρίζεται από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πολιορκεί την πρωτεύουσα Τρίπολη με στόχο να ανατρέψει την ισλαμική κυβέρνηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που υποστηρίζεται από την Τουρκία και το Κατάρ.

Σχετικά άρθρα