Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρήκαν σπίτι οι πρώτοι πρόσφυγες της κλιματικής αλλαγής

Βρήκαν σπίτι οι πρώτοι πρόσφυγες της κλιματικής αλλαγής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κιριμπάτι, Κλιματική Αλλαγή, Νέα Ζηλανδία, Νησιά Τουβαλού,

Η Νέα Ζηλανδία είναι το νέο σπίτι των πρώτων προσφύγων από την αλλαγή του κλίματος στον κόσμο.

Όπως αναφέρεται στο Smithsonian, οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας αποφάσισαν να επιτρέψουν στην οικογένεια του Σίντζεο Αλεσάνα να μείνουν εκεί.

Οι Αλεσάνα μετανάστευσαν από το Τούβαλου, ένα σύμπλεγμα νησιών στην Πολυνησία, όπου το θαλασσινό νερό και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας μολύνει το πόσιμο νερό των κατοίκων.

Οι αρχές της νέας Ζηλανδίας δεν παραδέχονται ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι κλιματικές συνθήκες ευθύνονται για την εγκατάλειψη του νησιού από την οικογένεια. Αντίθετα λένε ότι οι Αλεσάνα είχαν σχέσεις με τη Νέα Ζηλανδία.

Και αυτό γιατί θέλουν να αποφύγουν την μαζική προσέλευση προσφύγων από το νησί και από άλλες περιοχές που θέλουν να προλάβουν την αλλαγή του κλίματος.

Ένας ειδικός για το περιβάλλον είπε στη New Zealand Herald “θεωρώ την απόφαση σημαντική. Αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε όποιον κατοικεί σε περιοχές που πλήττονται από την αλλαγή του κλίματος να καταφεύγει στη Νέα Ζηλανδία”.

Η κλιματική αλλαγή αναφέρθηκε στην απόφαση που επέτρεψε στην οικογένεια να μείνει στη Νέα Ζηλανδία αν και δεν ακούστηκε από επίσημα χείλη.

Υπολογίζεται μάλιστα ότι 150-300 εκατομμύρια άτομα θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μέχρι το 2050 εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η απόφαση της Νέας Ζηλανδίας μπορεί να στείλει λάθος μήνυμα σε χώρες όπως η Σουηδία και η Φινλανδία που δέχονται συχνά άτομα που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Το Κιριμπάτι, ένα άλλο νησιωτικό σύμπλεγμα που απειλείται από την αλλαγή του κλίματος έχει σχεδιάσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους πολίτες του ώστε να γνωρίζουν αρκετά πράγματα, όταν εξαναγκαστούν σε μετανάστευση και να μην αποτελέσουν κατοίκους δεύτερης διαλογής στην χώρα που θα βρεθούν.

Σχετικά άρθρα