Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Yeni Şafak: Η Τουρκία ετοιμάζεται για αγορά ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35s

Yeni Şafak: Η Τουρκία ετοιμάζεται για αγορά ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35s
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τουρκική αρχή προμηθειών στον τομέα της άμυνας ζήτησε από την τουρκική Αεροπορία να σταθμίσει επισήμως την πιθανή αγορά ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35s.

Αν η Αεροπορία εγκρίνει την πρόταση, θα ξεκινήσει επίσημες διαπραγματεύσεις με την Rosoboronexport, ανέφερε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak το Σάββατο.

Η Άγκυρα άρχισε να εξετάζει τα ρωσικά Su-35 μετά την κίνηση κίνηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο μήνα να σταματήσουν τη παράδοση των αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, αφού η χώρα έλαβε τα ρωσικά S-400.

Το Πεντάγωνο απομάκρυνε επίσης την Τουρκία από το κοινό πρόγραμμα παραγωγής αεροσκαφών F-35, ενώ η Άγκυρα κινδυνεύει με περαιτέρω κυρώσεις από τις ΗΠΑ σύμφωνα με τον νόμο CAATSA (Αντιμετώπισης Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων).

Μετά την απομάκρυνση από το πρόγραμμα F-35, η Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας επικεντρώθηκε στην επιμήκυνση του κύκλου ζωής των αεροσκαφών που βρίσκονται ήδη στο απόθεμα, αυξάνοντας τη συντήρηση και επιταχύνοντας την ανάπτυξη του εθνικού πολεμικού αεροσκάφους TF-X.

Η μακέτα του αεροσκάφους εισήχθη στο Air Show του Παρισιού τον Ιούνιο.

Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, η Διεύθυνση εξετάζει επίσης την αγορά αεροσκαφών από τη Ρωσία, την Κίνα και το Πακιστάν, δήλωσε η Yeni Şafak.

Σε σχέση με αυτό, ζήτησε απόψεις του Υπουργείου Άμυνας και της τουρκικής Αεροπορίας σχετικά με την πιθανή αγορά ρωσικών αεροσκαφών Su-35.

Εάν τα αμυντικά όργανα της Τουρκίας δώσουν το ΟΚ, η Τουρκία θα ξεκινήσει επίσημες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, σύμφωνα με τη Yeni Şafak.

Σχετικά άρθρα