Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός σε βομβιστική επίθεση στην Ιντλίμπ οπλαρχηγός της Αλ Κάιντα

Νεκρός σε βομβιστική επίθεση στην Ιντλίμπ οπλαρχηγός της Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Βομβιστική Επίθεση, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τανζίμ Χουράς Αλ Ντιν (Οργάνωση Φυλάκων της Θρησκείας), Τζιχαντιστές,

Ένας σημαντικός οπλαρχηγός της οργάνωσης Τανζίμ Χουράς Αλ Ντιν (Οργάνωση Φυλάκων της Θρησκείας) σκοτώθηκε την Κυριακή σε βομβιστική επίθεση στην κωμόπολη Ταφτανάζ στην επαρχία της Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με αναφορές ακτιβιστών της ισλαμικής συριακής αντιπολίτευσης, που επικαλείται το Al Masdar News, ο οπλαρχηγός σκοτώθηκε όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε ανατινάχτηκε από εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο νεκρός οπλαρχηγός ήταν ο Άμπου Ουαλίντ Αλ Τουνίσι, Τυνήσιος υπήκοος, ο οποίος είχε αναλάβει σημαντικούς ρόλους στον εμφύλιο της Συρίας.

Για τη βομβιστική επίθεση κατηγορήθηκε το Ισλαμικό Κράτος.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος διατηρεί εν υπνώσει πυρήνες στην επαρχία της Ιντλίμπ, οι οποίοι πραγματοποιούν βομβιστικές επιθέσεις με στόχους οπλαρχηγούς αντίπαλων τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Ωστόσο, για τέτοια χτυπήματα έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν και οι μυστικές υπηρεσίες της Δαμασκού.

Η Τανζίμ Χουράς Αλ Ντιν θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Διασπάστηκε από την Ταχρίρ Αλ Σαμ, πρώην Αλ Νούσρα – το κυρίως παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία- το 2017.

Στις 30 Ιουνίου 2019 οι Αμερικανοί βομβάρδισαν συνάντηση οπλαρχηγών της Τανζίμ Χουράς Αλ Ντιν σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης δυτικά του Χαλεπιού, σκοτώνοντας έξι από αυτούς.

Σχετικά άρθρα