Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βενεζουέλα: Ο Τραμπ δεσμεύει τους πόρους του Καράκας

Βενεζουέλα: Ο Τραμπ δεσμεύει τους πόρους του Καράκας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ,

Κλιμακώνοντας την πίεση που ασκεί στη Βενεζουέλα στην προσπάθειά του να αναγκάσει τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε πάγωμα στους πόρους της κυβέρνησης του Καράκας στην αμερικανική επικράτεια.

Παράλληλα, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Μπόλτον προειδοποίησε εκ νέου το Πεκίνο και τη Μόσχα να μη συνεχίζουν να υποστηρίζουν το καθεστώς της Βενεζουέλας.

«Όλα τα περιουσιακά στοιχεία και ιδιοκτησιακά συμφέροντα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας που βρίσκονται στις ΗΠΑ δεσμεύονται και δεν μπορούν να μεταφερθούν, να διατεθούν εμπορικά, να εξαχθούν, να αποσυρθούν ή να τύχουν οποιασδήποτε άλλης συναλλαγής», αναφέρεται στο εκτελεστικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ουάσιγκτον, οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Δύσης καλούν τον Μαδούρο να παραιτηθεί και έχουν αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουάιντο, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ως τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας, ενώ η Κίνα και η Ρωσία, όπως και ορισμένα κράτη της Λατινικής Αμερικής, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Μαδούρο.

Σχετικά άρθρα