Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από Τετάρτη καύσωνας θα «βράσει» την Κύπρο – Χαμηλότερες οι θερμοκρασίες στα παράλια

Από Τετάρτη καύσωνας θα «βράσει» την Κύπρο – Χαμηλότερες οι θερμοκρασίες στα παράλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Καύσωνας, Κύπρος,

Σαραντάρια αναμένεται να «κτυπήσει» και πάλι από την Τετάρτη και μετά ο υδράργυρος στο εσωτερικό της Κύπρου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ιάσονας Χριστοδούλου της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τη Δευτέρα η θερμοκρασία ανήλθε μέχρι και τους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, ενώ την Τρίτη θα υπάρξει μια μικρή πτώση με τη θερμοκρασία να φθάνει κοντά στους 37 βαθμούς.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και Παρασκευή, αναμένεται πάλι σταδιακά μια μικρή άνοδος, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 39-40 βαθμούς, ελαφρώς πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή που είναι κοντά στους 38 όσον αφορά το εσωτερικό, πρόσθεσε ο κ. Χριστοδούλου.

Σημείωσε πως στα παράλια οι θερμοκρασίες κυμαίνονται στους 32-33 βαθμούς στα νότια και στα ανατολικά και γύρω στους 30-31 στα δυτικά και βόρεια, που είναι αρκετά κοντά στις κλιματολογικές τιμές.

Σε ό,τι αφορά τα επίπεδα υγρασίας, ο κ. Χριστοδούλου είπε πως είναι σχετικά αυξημένα ειδικά τις νύκτες, κοντά στα παράλια, γι’ αυτό και έχουμε σχηματισμό χαμηλής νέφωσης και αραιής ομίχλης.

Στο εσωτερικό κατά τη διάρκεια της νύκτας και τις αυγινές ώρες υπάρχουν αυξημένα επίπεδα υγρασίας, όχι όμως ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τον Ιούλιο φέτος η μέση μέγιστη θερμοκρασία ήταν 38,3 βαθμοί και η μέση ελάχιστη 22,4 σε σύγκριση με 38,4 και 23 που ήταν οι αντίστοιχες θερμοκρασίες τον Ιούλιο του 2018.

Εξάλλου, τον Ιούνιο φέτος η μέση μέγιστη θερμοκρασία ήταν 36 βαθμοί και η μέση ελάχιστη 20,1, σε σύγκριση με 34,4 και 20,2 που ήταν οι αντίστοιχες θερμοκρασίες τον Ιούνιο του 2019.

Σχετικά άρθρα