Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανατολίτικες κουτοπονηριές: Ο Τσαβούσογλου έριξε ελαφρά τους τόνους

Ανατολίτικες κουτοπονηριές: Ο Τσαβούσογλου έριξε ελαφρά τους τόνους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Ύστερα από συνεχείς προκλητικές δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες, αλλά και επιμένοντας να παραβιάζει την κυπριακή ΑΟΖ, η Άγκυρα αποφάσισε τη Δευτέρα να ρίξει ελαφρά τους τόνους, όχι βεβαίως ότι πείθεται κανείς από τις ανατολίτικες κουτοπονηριές, απλά καταγράφεται.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέφυγε τους υψηλούς τόνους και κάλεσε όλα τα μέρη στην Ανατολική Μεσόγειο να συνεργασθούν με την Τουρκία για την επίλυση προβλημάτων στην περιοχή.

Πρόσθεσε πάντως πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας φιλοξενεί την Τετάρτη 7 Αυγούστου την 1η Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται υπουργική διάσκεψη για ζητήματα ενέργειας, στην οποία συμμετέχει και η κυβέρνηση των ΗΠΑ με το υπουργείο να επισημαίνει ότι είναι σημαντικό ότι η διάσκεψη αυτή γίνεται στην Αθήνα.

Να τονιστεί εδώ ότι η Τουρκία όταν αναφέρεται στο Διεθνές Δίκαιο το ερμηνεύει με τον δικό της ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο.

Σχετικά άρθρα