Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ ψάχνει να διορίσει νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Μόσχα

Ο Τραμπ ψάχνει να διορίσει νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Μόσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μόσχα, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Την ανάγκη διορισμού ενός νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ρωσία μετέφερε ο πρόεδρος Ντ. Τραμπ στον ομόλογό του, Βλ. Πούτιν.

Ο σημερινός διπλωματικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Τζον Χάντσμαν αναμένεται να εγκαταλείψει σύντομα την θέση του.

Σύμφωνα με το CNN, στην συζήτηση των δύο ηγετών δεν έγινε αναφορά σε ονόματα προσώπων που είναι πιθανό να τον αντικαταστήσουν.

Ο πρόεδρος Τραμπ τηλεφώνησε στον Πούτιν για τις εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές στην Σιβηρία, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης ωστόσο, η τηλεφωνική συζήτησή τους κινήθηκε προς την κατεύθυνση για την ανάγκη διορισμού ενός νέου πρεσβευτή.

Μετά την δημοσιοποίηση του τηλεφωνήματος η σύζυγός του Αμερικάνου διπλωμάτη, Μαίρη Κέι, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι θα προχωρήσουν σε μία ανακοίνωση «πολύ σύντομα».

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι είχε με τον πρόεδρο Πούτιν «μία καλή και σύντομη κουβέντα», ενώ η Μόσχα που εξέδωσε ανακοίνωση για το τηλεφώνημα, ώρες πριν από τον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ ήταν αυτός που τηλεφώνησε.

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα σχολιασμού για την θητεία του Χάντσμαν που υπηρετεί στην Μόσχα από το 2017 και είχε άμεση εμπλοκή στην υπόθεση του Πολ Γουέλαν, έναν Αμερικανό πολίτη, ο οποίος είχε συλληφθεί μυστηριωδώς από τις ρωσικές Αρχές με την υποψία της διάπραξης κατασκοπείας.

Τον Ιανουάριο, ο Χάντσμαν επισκέφτηκε προσωπικά τον Γουέλαν, κάνοντας μία τυπικά ασυνήθιστη κίνηση για Αμερικανό διπλωμάτη, σύμφωνα με τον αναλυτή του CNN Τζον Κίρμπι.

Η σύλληψή του έγινε προφανώς σε αντίποινα 15 ημέρες μετά την ομολογία ενοχής σε αμερικανικό δικαστήριο από την Μαρία Μπούτινα, για την προσπάθειά της να εισχωρήσει σε πολιτικούς κύκλους και να επηρεάσει τις αμερικανικές σχέσεις με την Ρωσία.

Ο Χάντσμαν ήταν πρώην κυβερνήτης στην Γιούτα και προεδρικός υποψήφιος το 2012, ενώ προηγούμενα υπηρέτησε ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κίνα, το 2009.

Σχετικά άρθρα