Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ανάβει το φιτίλι – Θα επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας

Ο Ερντογάν ανάβει το φιτίλι – Θα επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Αποφασισμένος να βάλει φωτιά σε όλη τη Μέση Ανατολή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα επιτεθεί στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανατολικά του Ευφράτη.

Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει μία πολεμική επιχείρηση στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, στα βόρεια της Συρίας και σε μία περιοχή που ελέγχεται από τους Κούρδους πολιτοφύλακες, δήλωσε την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η υπομονή της Τουρκίας εξαντλείται με τις ΗΠΑ» που έχουν συμφωνήσει με την Άγκυρα, για την οργάνωση μιας «ζώνης ασφάλειας» στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Ο Ερντογάν είπε πως τόσο η Ρωσία, όσο και οι ΗΠΑ έχουν ενημερωθεί για την πολεμική επιχείρηση.

Οι Αμερικανοί δεν έχουν συμφωνήσει η «ζώνη ασφαλείας» να ελέγχεται από τα τουρκικά στρατεύματα, όπως ζητά ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν επιθυμεί να καταλάβει το συριακό Κουρδιστάν με τον στρατό του και μετά να το «ανακηρύξει» ως κάποια δήθεν «ζώνη ασφαλείας».

Στόχος του Ερντογάν είναι να εξοντώσει τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κυρίως συνιστώσα των SDF, που νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος ανατολικά του Ευφράτη υποστηριζόμενες από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε στις αρχές του έτους ότι εάν η Τουρκία επιτεθεί στους Κούρδους συμμάχους του θα την καταστρέψει οικονομικά.

Σε περίπτωση που ο Ερντογάν επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει αντίδραση από το Ισραήλ αλλά και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σχετικά άρθρα