Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι ζωροαστριστές (YBŞ) συμμετέχουν σε κυνήγι τζιχαντιστών στο βορειοδυτικό Ιράκ

Κούρδοι ζωροαστριστές (YBŞ) συμμετέχουν σε κυνήγι τζιχαντιστών στο βορειοδυτικό Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιαζίντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μονάδες Αντίστασης του Σινγκάλ (YBŞ), Νινευή, Τζιχαντιστές,

Ευρεία εκκαθαριστική επιχείριση με στόχο τις συμμορίες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος διεξάγουν από τις 11 Ιουλίου, σε κοινή επιχείριση, οι Κούρδοι ζωροαστριστές Γιαζίντι των Μονάδων Αντίστασης του Σινγκάλ (YBŞ) με τον ιρακινό στρατό στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Ο ιρακινός στρατός διεξάγει μεγάλη εκκαθάριση στις επαρχίες Σαλαντίν, Άνμπαρ, Νινευή (Μοσούλη) και κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.

Εκτός από τους Γιαζίντι των YBŞ, που συμμετέχουν υπό ιρακινή διοίκηση στις επιχειρήσεις στο βορειοδυτικό Ιράκ, στις άλλες επαρχίες συμμετέχει και η σιιτική παραστρατιωτική πολιτοφυλακή Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι (Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης) που θεωρείται μέρος του ιρακινού στρατού.

Πολλοί τζιχαντιστές σκοτώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και σημαντικές ποσότητες πυρομαχικών και οπλισμού έπεσαν λάφυρα στα χέρια των κυβερνητικών.

Πολεμίστριες Γιαζίντι με τον Αήττητο Ήλιο (Sol Invictus) στην πολεμική σημαία τους.

Το Ιράκ ανακοίνωσε τη στρατιωτική του νίκη επί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα τέλη του 2017, μετά την ανακατάληψη όλων των πόλεων και οικισμών που κατείχε η οργάνωση.

Ωστόσο, χιλιάδες τζιχαντιστές κατέφυγαν στην ύπαιθρο, στην έρημο και στα βουνά, όπου συνεχίζουν να μάχονται διεξάγοντας συμμοριτοπόλεμο.

Άλλοι ομοϊδεάτες τους συγκρότησαν πυρήνες εν υπνώσει στις πόλεις και όταν διαταχτούν εξαπολύουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Προφανώς και ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να θεωρείται τελειωμένος εάν δεν εξαλειφθούν ή συνθηκολογήσουν πλήρως οι τζιχαντιστές.

Οι Αμερικανοί υπολογίζουν ότι το Ισλαμικό Κράτος διατηρεί σε Συρία και Ιράκ αυτή τη στιγμή 15.000 «στρατιώτες» του «χαλιφάτου», παρά τις βαριές του απώλειες και τους δεκάδες χιλιάδες που πιάστηκαν αιχμάλωτοι.

Σχετικά άρθρα