Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός σε βομβιστική επίθεση οπλαρχηγός σύμμαχος των Τούρκων στην Αλ Μπαμπ (βίντεο)

Νεκρός σε βομβιστική επίθεση οπλαρχηγός σύμμαχος των Τούρκων στην Αλ Μπαμπ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Μπαμπ, Βίντεο, Βομβιστική Επίθεση, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φαϊλάκ Αλ Σαμ, Χαλέπι,

Σκοτώθηκε το Σάββατο σε βομβιστική επίθεση, στην υπό τουρκική κατοχή πόλη Αλ Μπαμπ στη βορειοδυτική Συρία, ο οπλαρχηγός Άμπου Αμπεντό Αλ Ανσάρι της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης Φαϊλάκ Αλ Σαμ.

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA, η έκρηξη κατέστρεψε το όχημα του Άμπου Αμπεντό Αλ Ανσάρι (με καταγωγή από τη Χομς της Συρίας) και εκτός από τον ίδιο που σκοτώθηκε τραυματίστηκαν και τρεις άνδρες του που τον συνόδευαν.

Η πόλη Αλ Μπαμπ της Συρίας παραδόθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στους Τούρκους μετά από δίμηνη πολιορκία (Δεκέμβριος 2016 – Φεβρουάριος 2017), την οποία οι Τούρκοι αδυνατούσαν να κερδίσουν και αφού πλήρωσαν λύτρα στους τζιχαντιστές για να την εγκαταλείψουν.

Από τότε η Αλ Μπαμπ τελεί υπό κατοχή του τουρκικού στρατού και των συμμαχικών στους Τούρκους ενόπλων ισλαμιστικών οργανώσεων.

Ωστόσο, η διατήρηση της τάξης είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού οι άτακτοι σύμμαχοι των Τούρκων πολλές φορές αποφασίζουν να λύσουν τις διαφορές τους με τα όπλα, ή εξοντώνοντας η μία οργάνωση τους αρχηγούς της άλλης.

Ο πληθυσμός της Αλ Μπαμπ διαδήλωσε στις 19 Ιουλίου κατά της τουρκικής κατοχής στην πόλη του.

Η Φαϊλάκ Αλ Σαμ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2014 ως μια συμμαχία 19 ισλαμιστικών οργανώσεων. Πολλές από αυτές συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Είναι πιστοί σύμμαχοι των Τούρκων και έχουν πολεμήσει στο πλευρό τους τόσο στην επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη» (Αύγουστος 2016) όσο και στην «Κλάδος Ελαίας» (Ιανουάριος 2018).

Η δύναμη της οργάνωσης το 2018 υπολογιζόταν μεταξύ 8.500 με 10.000 άνδρες. Μισθοδοτούνται και εξοπλίζονται από την Τουρκία και το Κατάρ.

Δείτε βίντεο από το σημείο της επίθεσης, λίγο μετά την έκρηξη:

Σχετικά άρθρα