Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ αρνείται να αποχωρήσει από την αποστρατικοποιημένη ζώνη στη βορειοδυτική Συρία

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ αρνείται να αποχωρήσει από την αποστρατικοποιημένη ζώνη στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αμπού Μοχάμεντ Αλ Γκολάνι, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές, Χάμα (Επιφάνεια),

Η μεγαλύτερη ένοπλη τζιχαντιστική οργάνωση στη βορειοδυτική Συρία, η Ταχρίρ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα), το κυρίως παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην εμπόλεμη χώρα, ανακοίνωσε ότι δεν θα αποσύρει τις δυνάμεις της από την αποστρατικοποιημένη ζώνη περιμετρικά της επικράτειας που ελέγχουν οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές σε εδάφη των επαρχιών Ιντλίμπ, Χαλέπι, Χάμα και Λαοδίκειας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε το Σάββατο 24 ώρες διορία στις φιλότουρκες οργανώσεις στη βορειοδυτική Συρία να αποσυρθούν από την αποστρατικοποιημένη ζώνη. Σε αντίθετη περίπτωση, θα επιτεθεί ο συριακός στρατός για να ανακαταλάβει τα τελευταία εδάφη της επαρχίας Χάμα που κατέχουν οι τρομοκράτες.

Να σημειωθεί ότι τα τζιχαντιστικά εδάφη στη βορειοδυτική Συρία τελούν υπό την «ειρηνευτική επιτήρηση» της Τουρκίας.

Ο ηγέτης της οργάνωσης, Αμπού Μοχάμαντ Αλ Γκολάνι, δήλωσε χθες Σάββατο ότι θα αρνηθεί να διατάξει οποιαδήποτε υποχώρηση των τζιχαντιστών του από την ουδέτερη ζώνη στην Ιντλίμπ, μετά την εφαρμογή μιας εκεχειρίας σε αυτή την επαρχία και περιοχές γύρω από αυτή στη βορειοδυτική Συρία.

«Αυτό που το καθεστώς δεν μπόρεσε να πάρει στρατιωτικά και διά της βίας δεν θα το εξασφαλίσει με ειρηνικό τρόπο, με διαπραγμάτευση και με την πολιτική (…). Δεν θα αποσυρθούμε ποτέ από την περιοχή» που αποκαλείται αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και ορίστηκε με τη ρωσοτουρκική συμφωνία που συνήφθη τον Σεπτέμβριο του 2018, διαμήνυσε ο Γκολάνι.

Σχετικά άρθρα