Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζαφάρι: «10.000 στρατιώτες και 166 τανκς ο τουρκικός κατοχικός στρατός στη βόρεια Συρία»

Τζαφάρι: «10.000 στρατιώτες και 166 τανκς ο τουρκικός κατοχικός στρατός στη βόρεια Συρία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ, δρ. Μπασάρ Αλ Τζαφάρι, που συμμετείχε την Παρασκευή στην Διάσκεψη Ειρήνης της Αστάνα, κατηγόρησε την Τουρκία για μαζική ανάπτυξη στρατευμάτων της εντός της Συρίας.

Στην ομιλία του στη Διάσκεψη, ο Σύρος διπλωμάτης κατηγόρησε την Τουρκία ότι έχει αναπτύξει περισσότερους από 10.000 στρατιώτες και 166 τανκς στα κατεχόμενα εδάφη της βόρειας Συρίας.

Ο Μπασάρ Αλ Τζαφάρι υπογράμμισε το γεγονός ότι τα τουρκικά στρατεύματα δρουν ως κατοχική δύναμη εντός κυρίαρχου κράτους, προσθέτοντας ότι βρίσκονται παράνομα στη Συρία.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι ο στρατός της πραγματοποιεί «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» σύμφωνα με μια συμφωνία με τη Συρία των τελών της δεκαετίας του 1990.

Η Συρία από την πλευρά της απαντά ότι η συμφωνία αυτή είναι άκυρη, επειδή η Άγκυρα διέκοψε διπλωματικές σχέσεις με τη Δαμασκό το 2012.

Ο διήμερος 13ος γύρος συνομιλιών για τη Συρία, στην πρωτεύουσα Νουρ Σουλτάν (πρώην Αστάνα) του Καζακστάν, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 2 Αυγούστου.

Η Διάσκεψη Ειρήνης της Αστάνα αποτελεί πρωτοβουλία της Ρωσίας, της Τουρκίας και το Ιράν που παριστάνουν τις εγγυήτριες δυνάμεις στη Συρία.

Σχετικά άρθρα