Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζέιμς Τζέφρεϊ: Το Ισλαμικό Κράτος έχει 15.000 ενεργούς τζιχαντιστές σε Ιράκ και Συρία

Τζέιμς Τζέφρεϊ: Το Ισλαμικό Κράτος έχει 15.000 ενεργούς τζιχαντιστές σε Ιράκ και Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρεϊ, δήλωσε την Πέμπτη ότι πιστεύει πως χιλιάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είναι ακόμα ενεργοί σε Ιράκ και Συρία.

Την παραπάνω δήλωση έκανε μιλώντας σε δημοσιογράφους και μάλιστα εκτίμησε σε 15.000 τους άνδρες που συνεχίζουν να μάχονται για το Ισλαμικό Κράτος.

Πριν δύο χρόνια η κυβέρνηση του Ιράκ ανακοίνωσε τη στρατιωτική της νίκη επί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακαταλαμβάνοντας τα εδάφη που ήλεγχαν οι τζιχαντιστές.

Ωστόσο, αυτό δεν σήμαινε και εξόντωση της σφηκοφωλιάς του ISIS.

Χιλιάδες άνδρες της οργάνωσης διέφυγαν στην έρημο και στα βουνά όπου συγκρότησαν συμμορίες που συνεχίζουν να μάχονται.

Παράλληλα, άλλα μέλη του Ισλαμικού Κράτους συγκρότησαν εν υπνώσει πυρήνες μέσα σε πόλεις του Ιράκ και όταν διαταχθούν πραγματοποιούν τρομοκρατικά χτυπήματα.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στη Συρία, ανατολικά του Ευφράτη, όπου το Ισλαμικό Κράτος ηττήθηκε στρατιωτικά από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Δυτικά του Ευφράτη, όπου επιχειρεί ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του, το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει και ελέγχει μέρος της ερήμου και από λημέρια μέσα σε σπηλιές ή υπόγεια καταφύγια που έχτισε τα προηγούμενα χρόνια, εξαπολύει συχνά επιθέσεις ενάντια στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Σχετικά άρθρα