Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι θα αφήσει ελεύθερους τους Ευρωπαίους τζιχαντιστές που κρατά στη Συρία

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι θα αφήσει ελεύθερους τους Ευρωπαίους τζιχαντιστές που κρατά στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χολ Προσφυγικός Καταυλισμός (Συρία), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντόναλντ Τραμπ, Τζιχαντιστές,

Το θέμα Ευρωπαίων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) επαναφέρει στο προσκήνιο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και προειδοποιεί τα κράτη της γηραιάς ηπείρου ότι εάν δεν επαναπατρίσουν τζιχαντιστές υπηκόους τους από τη Συρία, που κρατούνται αιχμάλωτοι, οι ΗΠΑ θα τους αφήσουν ελεύθερους προκειμένου να επιστρέψουν μόνοι στην πατρίδα τους.

«Έχουμε χιλιάδες μαχητές του ΙSIS που θέλουμε η Ευρώπη να πάρει πίσω και θα δούμε αν θα το κάνει.

»Aν δεν το κάνει πιθανόν θα χρειαστεί να τους αφήσουμε ελεύθερους και να γυρίσουν στην Ευρώπη» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους.

Οι τζιχαντιστές στους οποίους αναφερόταν ο Αμερικανός πρόεδρος κρατούνται στη Συρία από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που υποστηρίζεται από την Ουάσιγκτον.

Οι συνομιλίες για τον επαναπατρισμό τους σε πολλές περιπτώσεις έχουν αποτελματωθεί, διότι πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θέλουν ή διστάζουν να τους επαναπατρίσουν.

Στο προσφυγικό στρατόπεδο Αλ Χολ στη βορειοανατολική Συρία έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 74.000 (καταγραφή Απριλίου 2019) γυναικόπαιδα και συγγενείς μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι 11.200 είναι ξένοι υπήκοοι, σύζυγοι και παιδιά τζιχαντιστών που ήρθαν στη Συρία ακολουθώντας τους άνδρες τους.

Σχετικά άρθρα